Vaterpolisti preko Grčke do četvrtfinala

Naš tim sjutra ima slobodan dan, a protivnik u četvrtfinalu će mu biti pobjednik duela Španija - Njemačka
2 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Reuters
Vaterpolo, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2013. 16:06h

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore je upisala i treću pobjedu na Evropskom prvenstvu na Malti, s tim što je ova vrijedna plasmana u četvrtfinale.

Ovog puta je pred izabranicima Mirka Vičevića pala Grčka rezultatom 11:8 (2:1, 4:1, 2:3, 3:3), pa su "ajkulice" dobile ono što su željele - direktan prolaz među osam najboljih i samim tim dan odmora (sjutra).

"Kontrolisali smo rezultat i meč priveli kraju kako treba. Ušli smo borbeno u utakmicu, kao i što smo se dogovorili i pokazali da nam je igra sve sigurnija. Potpuno zasluženo smo osvojili prvo mjesto u grupi", rekao je Vičević.

Protivnik Crnoj Gori u četvrtfinalu će biti pobjednik okršaja između Španije (drugoplasirane ekipe u grupi C) i Njemačke, koja je osvojila treće mjesto u grupi D. Taj meč, kao i svi u razigravanju za četvrtfinale, igra se sjutra.

"Moramo se što bolje pripremiti za četvrtfinale jer nas očekuje jako težak meč, bilo da igramo sa Španijom ili Njemačkom. Prvi su jako brzi, drugi izuzetno izdržljivi, tako da neće biti lako", poručio je Vičević.

Protiv Grka je Bogdan Đurđić opet bio ponajbolji pojedinac u našem timu, dao je četiri gola, ali nije izostala ni podrška saigrača - Marko Konatar i Aleksa Ukropina su postigli po dva, a Vlado Popadić, Dimitrije Kriještorac i Stefan Pješivac po jedan pogodak.

Bonus video: