Vaterpolistima 260 hiljada eura za srebro u Barseloni

Na jučerašnjoj sjednici, Vlada je odlučila da „ajkulama” uplati 260 hiljada eura za srebro u Barseloni
5 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Reuters
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.09.2013. 12:34h

Mjesec i dva dana nakon finala Svjetskog prvenstva, vaterpolisti Crne Gore su dobili nagradu od države - na jučerašnjoj sjednici, Vlada je odlučila da „ajkulama” uplati 260 hiljada eura za srebro u Barseloni.

Zapravo, samo je ispoštovana procedura, jer u Uredbi o kriterijumima za utvrđivanje visine premija i naknada za ostvarene sportske rezultate, koja je donijeta u martu 2008. godine, piše da članovima ekipe za 2. mjesto na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu pripada premija u iznosu od 260 hiljada eura.

Da su u finalu savladali Mađarsku, puleni Ranka Perovića bi, osim zlata i oreola prvaka svijeta, dobili i 40 hiljada eura više...

„Promovišući rad, upornost, borbenost i fer-plej, vrhunski sportista svojim odgovornim ponašanjem predstavlja uzor mladima i na taj način sport dobija ne samo takmičarski, reprezentativni i zdravstveni značaj u društvu, već i širi vaspitno-razvojni značaj. Podsjećamo da je opšti cilj dati doprinos razvoju sporta, kao i promovisati principe i vrijednosti u sportu, osiguravajući time kontinuiranu edukaciju, adekvatnu infrastrukturu i redovna takmičenja. Sport je važan ne samo za pojedince nego i za društveni i kulturni razvoj svake zajednice, kako na lokalnom tako i na državnom nivou. U socijalnom i ekonomskom smislu sport značajno doprinosi razvoju države i njenom napretku u ostvarivanju strateških ciljeva postavljenih od strane Evropske unije”, piše u saopštenju Vlade, uz napomenu da će se sredstva izdvojiti iz tekuće budžetske rezerve.

Bonus video: