Vanja Udovičić iz bazena u fotelju

Kapiten "delfina" Vanja Udovičić novi je ministar sporta u Vladi Srbije, i okončaće uspješnu sportsku karijeru
57 pregleda 2 komentar(a)
Vanja Udovičić, Foto: Hellomagazin.rs
Vanja Udovičić, Foto: Hellomagazin.rs
Ažurirano: 29.08.2013. 14:11h

Vaterpolista Vanja Udovičić biće novi ministar sporta i omladine u Vladi Srbije, prenose beogradski mediji. Navodi se da će on zamijeniti Alisu Marić, koja se na toj funkciji nalazila od izbora prošle godine.Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije je kazao da već ima ideje koje će sprovesti na novoj funkciji.

„Imam neka zapažanja, ideje koje bih želio da sprovedem, ali o tome ću govoriti kasnije", rekao je Udovičić.

Udovičić će, po prelasku na novu funkciju, okončati uspješnu karijeru. Prošle sezone branio je boje Radničkog iz Kragujevca, sa kojim je poražen u finalu šampionata Srbije, ali je osvojio Kup Evrope. Tokom karijere igrao je za Partizan, Jadran, Posilipo, Pro Reko i Mladost iz Zagreba.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je sve najveće trofeje osim olimpijskog zlata. Osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama (OI) u Atini 2004. godine, kao i bronzane medalje na OI u Pekingu i Londonu.

Dva puta je osvajao titulu svjetskog prvaka, sa reprezentacijom državne zajednice Srbije i Crne Gore 2005, kao i sa Srbijom 2009. godine.

Titulu evropskog prvaka osvajao je tri puta, 2003, 2006. i 2012. godine, dok je u Svjetskoj ligi trijumfovao sedam puta.

Bonus video: