Budva dovela tandem iz SAD

Prije Detrejna i Semjuelsa, Budvu su pojačali crnogorski reprezentativac Nikola Marković, te hrvatski centar Fran Paškvalin
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2013. 08:18h

Budva polako kompletira tim, stigla su ukupno četiri pojačanja, a posljednja dva su sa američkog kontinenta – novi igrači crnogorskog šampiona narednih dana će postati 22-godišnjaci Metju Detrejn i Džoš Semjuels.

Poznatiji je svakako Detrejn, ljevak koji je bio među 13 igrača koji su predstavljali „jenkije“ na Svjetskom prvenstvu u Barseloni.On je na četiri utakmice na SP dao tri gola, od čega dva Hrvatskoj na startu turnira, a u Budvu stiže da popuni prazninu na nezgodnoj strani koja je nastala odlaskom Francuza Iga Kruzije (vjerovatno u Galatasaraj).

Detrejn je za američku reprezentaciju, čiji je selektor Dejan Udovičić, debitovao u maju ove godine pred finalni turnir Svjetske lige u Čeljabinsku.

Semjuels je, s druge strane, bio tokom godine na širem spisku reprezentacije. Igra na poziciji beka.

Prije Amerikanaca, Budvu su pojačali crnogorski reprezentativac Nikola Marković, te hrvatski centar Fran Paškvalin.

Budvani su, inače, prije dvije noći saznali imena protivnika na prvom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona. Domaćin će biti Kragujevac, a u grupi su još Radnički, Spartak iz Volgograda, rumunska Oradea, Monpelje i Hanover.

Plasman u narednu rundu obezbijediće pet prvoplasiranih.

Bonus video: