Juniori Crne Gore od sjutra na turniru u Mađarskoj

Na turniru će osim Crne Gore i Mađarske učestvovati Srbija, Njemačka i Australija.
51 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Vičević, Foto: Savo Prelević
Mirko Vičević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.08.2013. 12:12h

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore od sjutra će učestvovati na turniru u Mađarskoj koji će biti posljednja provjeru pred početak Evropskog prvenstva (EP) na Malti.

Na turniru će osim Crne Gore i Mađarske učestvovati Srbija, Njemačka i Australija.

Selektor reprezentacije Mirko Vičević kazao je da je zadovoljan dosadašnjim radom na pripremama i da vjeruje da će ekipa spremno dočekati početak EP.

"Ova generacija je imala šest izuzetno kvalitetnih utakmica. Početkom jula ove godine, učestvovali smo na jednom Kupu, nakon toga, radili smo na podizanju fizičke spreme, kako bi što bolje dočekali predstojeći šampionat", rekao je Vičević u izjavi za zvanični sajt Vaterpolo Plivačkog Saveza Crne Gore.

Crna Gora će u Mađarskoj odigrati četiri utakmice. Prvog dana turnira izabranici Mirka Vičevića igraće sa Njemačkom, a početak duela zakazan je za deset sati.

Šest sati kasnije protivnik će biti reprezentacija Srbije.

Drugog dana turnira rival crnogorskih juniora biće Australija od 10 sati, dok će duel sa selekcijom Mađarske početi u 18 sati.

Trećeg dana u nedjelju, Crna Gora je slobodna.

Vičević je kazao da će predstojeći turnir predstavljati jaku provjeru pred početak EP na Malti.

"Cilj su nam jake utakmice u pripremnom periodu, a ovaj turnir je potvrda toga. Na turniru će, pored domaćina Mađarske i nas,učestvovati i selekcije Srbije, Njemačke i Australije. Dvije utakmice odigraćemo u petak,dvije u subotu, dok smo u nedjelju slobodni", rekao je Vičević.

On je kazao da je poznat program završnog dijela priprema za EP.

"Nakon Mađarske, imamo još dva okupljanja, prvo je u Kotoru, a završnica je u Herceg Novom do odlaska na šampionat", rekao je Vičević.

On je kazao da juniorska selekcija posjeduje veliki potencijal , kao da u toj generaciji ima igrača koji bi u budućnosti postal članovi seniorske selekcije.

"Sigurno je da imamo veliki potencijal u mlađim kategorijama. Kroz dodatne obuke, sasvim je moguće da se današnji juniori vrlo brzo, svojim radom i kvalitetom, nametnu programu za seniorsku selekciju", zaključio je Vičević.

EP je na programu od 8. do 15. septembra na Malti, a Crna Gora će igrati u grupi sa Ukrajinom, Rumunijom i Grčkom.

Bonus video: