Brguljan pred derbi: Moramo da zaustavimo španski kontranapad

"Mislim da ne mogu da nas iznenade, ali ni mi njih. Zasluženo smo ih pobijedili oba puta ove godine, ali to ništa ne mora da znači, sada nas čeka sasvim drugačija utakmica", rekao je kapiten "ajkula"
107 pregleda 0 komentar(a)
Draško Brguljan SP u Budimpešti, Foto: Fina-budapest2017.com
Draško Brguljan SP u Budimpešti, Foto: Fina-budapest2017.com
Ažurirano: 19.07.2018. 15:30h

Crnogorski vaterpolisti sjutra igraju najvažniji meč u grupi na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Protivnik je od 22 časa Španija, rival za prvo mjesto koje znači i direktan plasman u četvrtfinale.

Tim Vladimira Gojkovića poslije dva kola ima isti broj bodova kao Španija (šest), ali i slabiju gol-razliku (minus šest), što znači da u međusobnom okršaju mora da pobijedi ako želi da se direktno plasira među osam najboljih ekipa i dobije više slobodnih dana.

"Španiju sam gledao protiv Francuza i nisu ništa specijalno promijenili u svojoj igri u odnosu na dva duela sa nama. To je praktično cijela ekipa Barselonete. Igraju jako sličan vaterpolo cijele godine. Mislim da ne mogu da nas iznenade, ali ni mi njih. Zasluženo smo ih pobijedili oba puta ove godine, ali to ništa ne mora da znači, sada nas čeka sasvim drugačija utakmica. Biće pune tribine i to je dobra prilika da vidimo kako reagujemo u takvoj atmosferi. Kvalitet dva tima je otprilike isti, moramo da zaustavimo njihov kontranapad, jer im je to najjače oružje. Ako to zaustavimo, dobijamo utakmicu", kaže kapiten naših vaterpolista Draško Brguljan i dodaje:

"Do sada smo odradili dobar posao, ali sam siguran da možemo još dosta da napredujemo. Naročito u napadu koji nije baš funkcionisao protiv Francuske. Španija je odlična ekipa, pretendent na medalju, kao što smo mi. Biće zanimljiva utakmica, vjerujem da možemo da pobijedimo i da se plasiramo u četvrtfinale, ali nije smak svijeta i ako ne pobijedimo, jer igramo protiv vrhunske ekipe. Nije problem i ako budemo igrali osminu finala. Opet bismo imali otvoren put ka četvrtfinalu koje će sigurno biti teško, jer nas čekaju Grčka ili Hrvatska, što je praktično isto", zaključio je Brguljan.

Parovi 3. kola (petak)

GRUPA A: Njemačka - Mađarska 12.30, Gruzija - Italija 15.30;

GRUPA B: Malta - Francuska 18.30, Crna Gora - Španija 22.00;

GRUPA C: Turska - Holandija 14.00, Hrvatska - Grčka 20.30;

GRUPA D: Srbija - Slovačka 11.00, Rusija - Rumunija 17.00.

Bonus video: