DRUGO POJAČANJE

Nikola Marković tri godine u Budvi

Ovaj 21-godišnji napadač je drugo pojačanje Budve, nakon što je prije dva dana uprava crnogorskog šampiona dogovorila saradnju sa hrvatskim centrom Franom Paškvalinom
64 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Marković, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Nikola Marković, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 20.02.2019. 20:09h

Crnogorski reprezentativac Nikola Marković je napustio Primorac, prije nekoliko dana je dobio spor sa klubom i ispisnicu, ali ostaje u Crnoj Gori - naredne tri godine će nositi kapicu Budve.

Ovaj 21-godišnji napadač je drugo pojačanje Budve, nakon što je prije dva dana uprava crnogorskog šampiona dogovorila saradnju sa hrvatskim centrom Franom Paškvalinom.

Marković je prethodne sezone bio ponajbolji igrač kotorskog kluba, debitovao je i za crnogorsku reprezentaciju, a početkom ljeta je zatražio raskid ugovora zbog neizmirenih finansijskih obaveza i prije nekoliko dana konačno postao slobodan igrač.

"Zadovoljan sam, Budva je ozbiljan klub, veoma dobro radi sa mladim igračima i ima velike ambicije. Mislim da mi je dolazak u Budvu korak naprijed u karijeri i odskočna daska. Vidjećemo, važno je da sam u pravom momentu riješio sve oko novog kluba", rekao je Marković.

Mladi vaterpolista je sa "ajkulama" prošao gotovo kompletnu Svjetsku ligu prošle sezone (propustio dva meča u grupi), a potom je bio i dio tima koji je u ruskom Čeljabinsku osvojio bronzanu medalju na finalnom turniru. Kako ističe, ponuda Budve nije bila jedina...

"Imao sam još neke ponude, ali je to sve bilo samo raspitivanje. Jedino sam bio u ozbiljnom kontaktu sa Budvom", dodao je Marković.