Fran Paškvalin pojačao Budvu

Paškvalin je prethodne tri sezone igrao u riječkom Primorju, a u Budvu stiže da popuni mjesto koje je upražnjeno odlaskom Nikole Vukčevića u Crvenu zvezdu
83 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2013. 13:18h

Budva je riješila problem na poziciji centra, a pojačanje dolazi iz Hrvatske – kako saznaju "Vijesti", novi član crnogorskog šampiona je Fran Paškvalin, bronzani sa Svjetskog prvenstva u Barseloni.

Paškvalin je prethodne tri sezone igrao u riječkom Primorju, a u Budvu stiže da popuni mjesto koje je upražnjeno odlaskom Nikole Vukčevića u Crvenu zvezdu.

Ovaj 28-godišnji sidraš, koji je visok 208 centimetara, sa Budvanima se dogovorio o saradnji na godinu i prvo je pojačanje kluba iz crnogorske metropole turizma ovog ljeta. On je u karijeri pored Primorja igrao i za Medvešćak, Mladost, Šibenik i italijansku Brešu.

Na Svjetskom prvenstvu, gdje je bio alternativa Nikši Dobudu, Paškvalin je bio strijelac pet puta, a osim u Barseloni medalju sa „barakudama“ je osvojio i prije dvije godine u Šangaju (takođe bronzu).

Fran je sin čuvenog centra nekadašnje SFRJ Tomislava Paškvalina, koji je osvojio, između ostalih, dvije zlatne olimpijske medalje (1984. i 1988), kao i najsjajnije odličje na Svjetskom prvenstvu (1986).

Pored Vukčevića, Budvu su napustili i Australijanac Ejdan Rouč (otišao u Ferencvaroš), kao i Igo Kruzija koji je blizu Galatasaraja, ali bi ubrzo trebalo da stignu pojačanja – očekuje se dolazak reprezentativca Nikole Markovića koji je dobio raskid ugovora sa Primorcem.

Takođe, i dalje je nejasna budućnost Dragana Draškovića kojem je na kraju prošle sezone istekao jednogodišnji ugovor sa Budvom.

Bonus video: