Brguljan: Ispunio mi se san da zaigram u Italiji

Brguljan ide u redove osmostrukog italijanskog prvaka, tim koji je daleke 1978. godine bio šampion Evrope, i nema dilemu da je napravio pravi potez
81 pregleda 6 komentar(a)
Darko Brguljan, Foto: Danilo Papić
Darko Brguljan, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 15.08.2013. 11:09h

Darko Brguljan ide u Italiju, od sinoć je to i zvanično. Crnogorski reprezentativac će, kao što je i najavljeno prije dva dana, od naredne sezone igrati za Kanotijeri iz Napulja s kojim je potpisao ugovor na godinu.

Brguljan ide u redove osmostrukog italijanskog prvaka, tim koji je daleke 1978. godine bio šampion Evrope, i nema dilemu da je napravio pravi potez.

"Presudila je moja velika želja da zaigram u Italiji. To mi je odavno bio san, sada je ispunjen i srećan sam zbog toga. Bilo je još nekih ponuda, ali Italija mi je bila prioritet", rekao je Brguljan.

Ciljevi Kanotijerija nisu najveći - klub se početkom ljeta vratio u elitno takmičenje i naredne sezone mu je prioritet samo da opstane.

"Ambicije nisu velike za početak, najvažnije je da ekipa opstane u ligi. Ako se ukaže šansa da nešto više, potrudićemo se da je iskoristimo i da se plasiramo među osam najboljih, samim tim i da uđemo u plej-of. Kanotijeri je klub sa velikom tradicijom, poznajem dobro i trenera Paola Zizu i vjerujem da će mi to pomoći da se što prije uklopim", kazao je Brguljan.

Crnogorski reprezentativac je drugi stranac u kapici Kanotijerija, a prije njega je na jug Italije stigao Hrvat Tomislav Primorac. Pored Brguljana, Kanotijeri se pojačao i mladim centrom Fabiom Baraldijem, koji je nedavno bio na širem spisku reprezentacije Italije, a član ekipe je i veteran i bivši član „azura” Fabricio Buonokore.

"Mislim da imamo dobru ekipu i da neće biti problema da opstanemo u ligi", dodao je Brguljan.

Bivši prvak Evrope s Primorcem je izabrao Kanotijeri ispred Budve i Al-Itihada iz Saudijske Arabije.

"Budva je imala konkretnu i korektnu ponudu, ali kao što sam već rekao želio sam u Italiju. I Arapi su mi ponudili da produžimo ugovor, i zaista nosim lijepe utiske iz Arabije. Mnogi su mislili da sam napravio grešku kada sam prošlog ljeta otišao tamo, ali se pokazalo da je to sjajno iskustvo. Preporučio bih svim sportistima da idu u Arabiju ako im se ukaže prilika", zaključio je Brguljan, član tima koji je prije skoro dvije sedmice donio srebro sa Svjetskog prvenstva.

Bonus video: