Kotor: Prijem za srebrne iz Barselone

Nikola Janović, kapiten crnogorske reprezentacije, iskoristio je priliku da pita šta je sa obećanjem izgradnje stanova za vaterpoliste, nosioce evropskog zlata iz Malage
4 komentar(a)
Prijem vaterpolista, Foto: Ivana Komnenić
Prijem vaterpolista, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 06.08.2013. 14:23h

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović sa saradnicima juče je priredila prijem za kotorske vaterpoliste, članove reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barseloni.

Ćatović je kotorskim vaterpolistima kao i treneru Ranku Peroviću i njegovim pomoćniku Vidu Lomparu u znak pažnje uručila po hiljadu eura.

Čestitajući vaterpolistima na osvojenoj srebrnoj medalji, obavijestila ih je da će iduće godine Opština početi potpunu rekonstrukciju zatvorenog bazena u Kotoru.

Pozdravljajući vaterpoliste i članove stručnog štaba, predsjednik Skupštine kotorske opštine Nikola Bukilica je istakao da će se uvijek i na svakom mjestu hvaliti uspjesima ovih sjajnih momaka. Bukilica je imao opasku da je doček za vaterpoliste trebalo rganzovati u Kotoru.

"Žao mi je što se sve nije odvijalo u Kotoru, ne zbog toga što bi vas dočekali predstavnici lokalne vlasti već rekao bih da su možda predstavnici državne vlasti trebali biti u Kotoru i ovdje vas dočekati, jer u Kotoru i Boki Kotorskoj se stvara vaterpolo. Možda ne treba ići kod čelnika u Podgoricu, već oni da dođu ovdje - rekao je Bukilica i dodao da „sreću i ponos zbog uspjeha vaterpolista na neki način kvari mali stid u odnosu prema vama odnosno zbog onoga što smo htjeli, a nismo mmogli napraviti za bolji razvoj vaterpola u Kotoru, Boki Kotorskoj i Crnoj Gori".

Na ovu opasku Bukilice, Ćatović je uzvratila riječima:

"Tačno je da se ponosimo našim vaterpolistima, ponosićemo se uvijek, i to ćemo uvijek isticati, ali ipak je u pitanju reprezentacija, glavni grad je glavni grad, i moramo to uvažavati, jer smo u Crnoj Gori".

Kapiten reprezentacije Nikola Janović je zahvalio na dočeku i dodao da je Kotor grad vaterpola što pokazuje broj igrača koji čine okosnicu reprezentacije, i to ne samo ove, već svih godina do sada i da se ponose što su iz Kotora.

Janović je istakao da se slaže sa gradonačelnicom da se slavlja ovakvim povodima u svim državama organizuju u glavnom gradu.

Janović je takođe tražio da mu Ćatović odgovori što je sa obećanjem kada su u pitanju stanovi za vaterpoliste, osvajače evropskog zlata iz Malage.

Gradonačelnica je podsjetila na opštinsku odluku u kojoj decidno stoji da su obezbijeđeni placevi za vaterpoliste, kao i za pojedine državne institucije u Kavču i da će infrastruktura koja podrazumijeva put, struju i vodu, Opština početi da radi u septembu ove godine, te da će taj projekat biti realizovan.

Selektor Perović je apelovao na opštinsku vlast da nešto uradi za Primorac koji je doveden na niske grane od koga, ako se ovako nastavi korist neće imati ni Kotor ni Vaterpolo savez Crne Gore.

Ćatović je odgovorila da je nastojala da se održi Skupština kluba i inicirala da se promijeni Upravni odbor Primorca koji ne funkcioniše.

"Koliko ja znam, Skupština se dva puta sastajala ali nije imala kvorum, pa bih voljela da mi vi pomognete kako bi se sastala Skupština i na njoj promijenio Upravni odbor koji ne funkcioniše, nego manipuliše. Novi UO će imati punu podrsku Opštine", kazala je Marija Ćatović.

Bonus video: