Đukanović: Vaterpolisti ime Crne Gore uzdigli do svjetskih visina

"Vi ste dobar putokaz svim našim ljudima u Crnoj Gori", rekao je Milo Đukanović.
165 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2013. 21:13h

Vaterpolisti su rezultatima, ne samo crnogorski vaterpolo i crnogorski sport, nego i ime Crne Gore uzdigli do svjetskih visina, kazao je premijer Milo Đukanović.

On je na prijemu za igrače stručni štab i čelnike Vaterpolo i plivačkog saveza, kazao da su vaterpolisti osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu svakog Crnogorca i svakog građanina Crne Gore učinili dodatno vrijednim i dodatno ponosnim.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast da u ime Crne Gore i njene Vlade, u ime Glavnog grada Podgorice, i u svoje ime, našim vaterpolo reprezentativcima, i stručnom štabu na čelu sa Rankom Perovićem, kao i Vaterpolo savezu Crne Gore, iskreno čestitam još jedan veliki sportski podvig", rekao je Đukanović na prijemu u Vili Gorica.

On je kazao da su vaterpolisti odavno idoli crnogorskih sportista, i crnogorske mlade generacije ne samo zbog rezultata, već zbog ukupnog primjernog života.

"Drago mi je da ste još jednim vrhunskim sportskim ostvarenjem potvrdili takvu svoju ulogu. I to u ovom vremenu, u kojem su mnogi tradicionalno skeptični Crnogorci, nakon Olimpijskih igara u Londonu, sumnjičavo prognozirali koliko će trebati da se obnovi šampionski sjaj crnogorske vaterpolo federacije. Vi ste dobar putokaz svim našim ljudima u Crnoj Gori", rekao je Đukanović.

On je kazao da je nužno samo vjerovati u sebe i imati potrebnu dozu samopoštovanja.

"Nužno je vrijedno raditi, a onda su ti svjetski standardi, kojima verbalno težimo, veoma jednostavno dostižni. Vi ste vašim rezultatima crnogorsko ime uzdigli do najviših visina, učinili da se danas o Crnoj Gori govori sa mnogo više poštovanja, ne samo među vaterpolo i sportskih poslenicima, nego u svakom kutku, veoma prestižne i zahtjevne međunarodne scene", rekao je Đukanović.

On je kazao da je zahvaljujući vaterpolistima crnogorsko more vrjednije i ono je tako ubjedljivo nezaobilazan dio savremenih evropskih obala.

"Pozdraviću vas tradicionalnim crnogorskim pozdravom Neka je vječna Crna Gora", rekao je Đukanović.

Galerija

Bonus video: