Doček kakav druge reprezentacije samo mogu da požele

"Hvala što ste bili uz nas i kada to možda nismo zasluživali. Obećali smo velike stvari i poslije Ajndhovena, uradili smo to, ovo srebro sija kao zlato", rekao je kapiten Janović
124 pregleda 124 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2013. 20:44h

Podgorica je opet ispoštovala vaterpoliste onako kako dolikuje – dočekom koji mogu samo da požele druge reprezentacije.

Ali, Crnogorcima i Podgoričanima ne treba puno da slave, a sada je iimala i veliki razlog za to - povod je srebrna medalja koju su vaterpolisti sinoć osvojili u Barseloni i koja je, kao i svako odličje do sada, dočekana s oduševljenjem u glavnom gradu Crne Gore.

Vaterpolisti su na Trg Republlike stigli desetak minuta nakon 21 čas, a nekoliko hiljada ljudi ih je dočekalo himnom reprezentacije "najbolje su crnogorske ajkule", te tradicionalnom navijačkom pjesmom "Crna Goro volim te", kao i parolom "vi ste naše zlatne ajkule"...

"Hvala na velikoj podršci koja nam puno znači. Hvala što ste tu sve ove godine i što ste bili uz nas i kada to možda nismo zasluživali. Obećali smo velike stvari i poslije Ajndhovena, uradili smo to, ovo srebro sija kao zlato", rekao je kapiten Nikola Janović kojeg je publika nakratko prekinula skandiranjem "Nikola majstore".

Nakon predstavljanja kompletne ekipe i stručnog štaba svi akteri su zajedno otpjevali državnu himnu koja je dovela atmosferu do usijanja i vratila sjećanja pet godina unazad kada je Podgorica nakon Malage dočekala tada evropske šampione i prvi put se kako priliči "povezala" sa vaterpolistima.

"Hvala vaterpolistima što su ispisali ime Crne Gore na sportskoj karti svijeta. Ovo nije prvi put da nas obraduju, ali je svakako jedan od najvećih uspjeha do sada. U ime Crnogorskog olimpijskog komiteta im čestitam na srebrnoj medalji", kazala je Zorica Kovačević, potpredsjednica COK-a.

Za pjesmu su bili posebno raspoloženi, kao i na dočeku nakon Evropskog prvenstva u Ajndhovenu u januaru prošle godine, centar Filip Klikovac i Nikola Janović, dok je Francuz Igo Kruzija bio impresioniran atmosferom, pa je većinu dešavanja snimao telefonom.

"Šćepo majstore", kao i uvijek je publika pozdravila golmana i velikog ljubimca Miloša Šćepanovića.

Galerija

Bonus video: