Perović: Žalimo, ali i srebro je sjajno

"Izgubili smo od velikog protivnika u svakom slučaju, ali se u ovom meču nije sve poklopilo kako smo željeli”, rekao je Perović
53 pregleda 5 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.08.2013. 23:12h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Barselona - Ranko Perović nije mogao da sakrije razočaranje zbog drugog izgubljenog finala u selektorskoj karijeri (nakon EP u Ajndhovenu).

“Vlada tuga, željeli smo zlato. Možda smo ga željeli i previše. U početku smo igrali dosta u grču, kasnije su neke stvari otišle na njihovu stranu. Izgubili smo od velikog protivnika u svakom slučaju, ali se u ovom meču nije sve poklopilo kako smo željeli”, rekao je Perović.

Šta je nedostajalo?

“Želja svakako nije falila, iako bi svakako i srebro prihvatili bez pogovora prije početka Svjetskog prvenstva. U svakom slučaju, teško je sada reći bilo šta, boli nas ovaj poraz, ali moramo da nastavimo dalje i da budemo još jači. Čestitam momcima za ono što su pokazali u bazenu, posebno Filipu Klikovcu. On je posljednjih nekoliko utakmica odigrao sa ozbiljnom povredom, samo on zna kako mu je bilo. Igrali smo srcem i to su svi vidjeli”.

Jesu li vas Mađari iznenadili odbranom?

“Nisu nas iznenadili, više je to bio plod naših pojedinačnih grešaka, koje inače ne pravimo. Vjerovatno je na kraju bilo i umora nakon svih teških i bitnih utakmica. Šta je tu je, nije nam lako, ali moramo da gledamo naprijed”, zaključio je Perović.

Bonus video: