Šćepanović: Nije nam se dalo

"Jednostavno se nije moglo, odigrali koliko smo mogli, i mislim da je to danas bio naš maksimum", rekao je Šćepanović.
15 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.08.2013. 23:48h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Barselona - Da je epilog finala bio drugačiji, Miloš Šćepanović bi sigurno bio najbolji golman šampionata, što je i zaslužio partijama u Barseloni...

"Imamo da žalimo za zlatom, ali što se tiče igre ne, jer mislim da je Mađarska bila bolja i da je zasluženo pobijedila. Možemo samo da im čestitamo od srca, jednostavno su bili bolji. Ali, moramo osjećati žal zbog ovog poraza, takav je sport, htjeli smo da idemo do kraja. Nije nam se dalo, ali mislim da ćemo već sjutra biti svjesni da smo uradili zaista veliku stvar. Mi smo drugi na svijetu, na tri posljednja takmičenja smo jedini koji smo bili među četiri. To govori dosta, iako mi je žao, jer su ovo šanse, koje nijesu česte. Ali, jednostavno se nije moglo, odigrali koliko smo mogli, i mislim da je to danas bio naš maksimum", rekao je Šćepanović.

Aleksandar Ivović je bio najbolji strijelac turnira (uz Sandra Sukna), ali mu je to bila slaba utjeha zbog izgubljenog finala.

"Svima nam je teško nakon poraza ali vjerovatno ćemo kasnije postati svjesni da je ovo srebro veliki uspjeh. U finalu smo igrali zaista loše. Mađarska je zasluženo pobijedila, a nama ostaje da kroz analize vidimo zašto smo o nako slabo počeli utakmicu. Možda smo se i potrošili u četvrfinalu i polufinalu, možda smo izgoreli u želji", rekao je Ivović.

Draško Brguljan nije imao sreće u posljednjem šutu...

"Nismo od starta igrali onako kako je trebalo. Dozvolili smo Mađarima da igraju najbolje što mogu, što je protiv tako jake ekipe pogubno. Dozvolili smo njihovom golmanu da uhvati ritam a poznajem ga dobro i znam da smo sami krivi što je branio onako dobro jer smo mu pogrešno šutirali. Svakako, ovo srebro je veliki uspjeh. Najvažnije je da smo osvojili medalju iako ćemo vjerovatno još dugo žaliti svoje izgubljeno finale", rekao je Brguljan.

Bonus video: