Nikola Janović: Bili su bolji

Čestitam Mađarskoj, zasluženo je pobijedila, ali možemo biti ponosni na vaterpolo reprezentaciju Crne Gore koja je vicešampion svijeta", kazao je stariji od braće Janović.
92 pregleda 15 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Danilo Papić
Nikola Janović, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 03.08.2013. 23:20h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Barselona - Kapiten Nikola Janović je nakon meča kazao da je tuga uvijek prisutna kada se izgubi finale.

"Ali, mislim da su Mađari možda bili malo svježiji, imali su lakši put do finala, vidjelo se da smo ušli iscrpljeni u meč poslije utakmica sa Srbijom i Italijom. Nismo kontrolisali meč, a morao bih da pohvalim Miloša Šćepanovića, koji je branio izuzetno i držao nas u igri. Čestitam Mađarskoj, zasluženo je pobijedila, ali možemo biti ponosni na vaterpolo reprezentaciju Crne Gore koja je vicešampion svijeta", kazao je stariji od braće Janović.

Janović je dodao da je srebro nevjerovatan uspjeh.

"Da nam je neko rekao prije turnira da ćemo doći do finala pitanje je da li bismo povjerovali u ovakvoj situaciji. Ako uzmemo u obzir da je ovo promijenjen sastav u odnosu na prošlu godinu, napravili smo čudo i tek ćemo možda za nekoliko dana biti svjesni šta smo uradili", zaključio je Nikola Janović.

Predrag Jokić je bio razočaran, ali i realan nakon poraza.

"Mađarska je zasluženo pobijedila, vodila je tokom cijele utakmice. Previše nervozno, sa mnogo grča smo ušli u utakmicu, to nam se na kraju osvetilo. Primili smo lake golove iz igre, ali nemamo za čim da žalimo. Uzeli smo medalju i da nam je neko prije prvenstva ponudio srebro, objeručke bismo prihvatili. Jednostavno, Mađari su bili bolji i pokazali više", kazao je Jokić.

Bonus video: