Uskoković: Nismo imali dovoljno raspoloženih igrača

"Stizali smo prednost, ali nismo imali snage da preokrenemo i pobijedimo. Mađari su, možda, za taj gol i bili bolji", istakao je Uskoković
55 pregleda 3 komentar(a)
Uskoković, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Uskoković, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 04.08.2013. 00:23h

Veljko Uskoković, kapiten šampionske ekipe iz Malage 2008. godine, kao jedan od glavnih uzroka poraza od Mađarske ističe veliki broj primljenih golova kada je bio jednak broj igrača u bazenu.

"Teško je sada analizirati utakmicu, ali smo primili previše golova sa istim brojem igrača i mislim da je to, definitivno, jedan od ključnih uzroka poraza. Imali smo nedovoljan broj raspoloženih igrača što se tiče napada. Tu je Aleksandar Ivović odigrao onako kako smo očekivali od njega, ali je nedostajao još neko da pomogne. Ali, šta je tu je, ne treba da budemo nezadovoljni. Mislim da je i drugo mjesto veliki uspjeh, a da nam je neko prije početka takmičenja ovo ponudio, sigurno je da bismo rado prihvatili. Stizali smo prednost, ali nismo imali snage da preokrenemo i pobijedimo. Mađari su, možda, za taj gol i bili bolji", istakao je Uskoković.

Legendarni vaterpolista, a sada trener Primorca smatra da nije slučajno da su se baš Mađarska i Crna Gora našle u finalu.

"Kako je vrijeme odmicalo, ove dvije selekcije su se iskristalisale kao najbolje. Sigurno da će na svim budućim takmičenjima i naša reprezentacija i Mađarska biti u krugu favorita. Mađarska je bezbolno napravila smjenu generacija i ova ekipa će i ubuduće biti u glavnoj ulozi", dodao je Uskoković.

Bonus video: