Hrvatska osvojila bronza, Srbija sedma u Barseloni

Hrvatska je, tako, treći put uzastopno osvojila bronzu na šampionatima svijeta...
89 pregleda 6 komentar(a)
Vaterpolisti Hrvatske, Foto: Bcn2013.com
Vaterpolisti Hrvatske, Foto: Bcn2013.com
Ažurirano: 03.08.2013. 16:03h

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barseloni - u meću za treće mjesto, Hrvati je danas savladala Italiju 10:8 (4:2, 4:1, 1:2, 1:3).

Hrvatska je, tako, treći put uzastopno osvojila bronzu na šampionatima svijeta.

Najefikasniji u hrvatskoj selekciji bili su Sandro Sukno i Maro Joković sa po tri gola, dok su po jedan postigli Luka Bukić, Fran Paškvalin, Nikša Dobud i Paulo Obradović.

U selekciji Italije, Aleks Đorđeti je postigao tri, Mauricio Felugo dva, a po jedan Amauris Peres, Kristijan Prešuti i Kristijan Napolitano.

Srbija je zauzela sedmo mjesto, pošto je u utakmici za plasman, pobijedila Australiju sa 13:7 (3:2, 2:2, 4:2, 4:1).

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Filip Filipović sa pet golova, po dva su postigli Živko Gocić i Duško Pijetlović, a po jedan Nikola Rađen, Stefan Mitrović, Vanja Udovičić i Slobodan Nikić.

U ekipi Australije po dva gola postigli su Džoel Svift i Ris Hauden, dok su po jedan postigli Eron Janger, Ejdan Rouč i Ričard Kembel.

Ovaj plasman će Srbija, svakako dugo pamtiti, jer prvi put poslije 14 godina “orlovi” nijesu stigli do polufinala jednog velikog takmičenja.

Srbija jedina među vodećim svjetskim selekcijama nije promijenila sastav u odnosu na prošlogodišnje Olimpijske igre i objektivno je bila najveći favorit za zlato, a osvajanje jedne medalje niko nije dovodio u pitanje.

Ekipa Dejana Savića je, međutim, u četvrtfinalu naletjela na Crnu Goru…

Za peto mjesto igraće Španija i Grčka u 20 sati i 45 minuta.

Novog prvaka svijeta odlučiće duel Crne Gore i Mađarske, u 22 sata i 15 minuta.

Bonus video: