Šćepanović: Neće biti lako, ali mislimo samo na zlato

"Njihov najveći kvalitet je šut spolja, imaju zaista veliki broj odličnih golgetera, dobri su u plivanju, kontranapadu... Treba da ih svedemo na pozicioni napad, tu je naša prednost”, tvrdi Šćepanović.
69 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2013. 17:04h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Barselona - Da se u crnogorskoj vaterpolo reprezentaciji niko nije zadovoljio samim plasmanom u finale, potvrdio je i Miloš Šćepanović.

“Mislimo samo na zlato, iako neće biti lako pobijediti Mađare. Niko ne želi ni na sekundu da pomisli da smo napravili uspjeh, svi hoćemo da odemo još korak dalje i da jurimo zlato, kao da ništa nismo uradili prije njega. Mislim da je to jedini pravi put, da imamo šansu, jer se osjeća energija koja nam je možda ranije falila. To moramo da iskoristimo i da krenemo svom snagom na zlato, pa šta bude”, jasan je golman „ajkula”.

Šta će presuditi protiv Mađarske?

“Analizirati Mađare je lako, jer imaju baš sve što treba da ima vrhunska ekipa. Njihov najveći kvalitet je šut spolja, imaju zaista veliki broj odličnih golgetera, dobri su u plivanju, kontranapadu... Treba da ih svedemo na pozicioni napad, tu je naša prednost”, tvrdi Šćepanović.

Da li ste očekivali baš Mađare u finalu?

“Sve kalkulacije su govorile da smo najbliži da igramo sa njima u četvrtfinalu, ali smo mi porazom od Grka sve okrenuli. Ovo je bio drugačiji put, preko Srbije i Italije u ranijoj fazi, ali mi izgleda najbolje funkcionišemo kada imamo tako težak kostur - dodao je crnogorski čuvar mreže.

Darko Brguljan, faktor iznenađenja protiv Italije, vjeruje da Crna Gora ima snagu da „odradi“ i Mađarsku.

“Kada eliminišete ekipe poput Srbije i Italije, onda sigurno da imate velike šanse u finalu. Nećemo se sada zadovoljiti, jer je ovo velika šansa - igramo kao u transu i nadam se da će to potrajati još jedan meč”, rekao je Brguljan, dvostruki strijelac protiv Italije.

On potencira put koji je Crna Gora morala da prođe do medalje.

“Ušli smo u turnir spremni da budemo prvi u grupi i da nam to otvori put. Možda nas je i to malo poremetilo i poslalo nas na najteže moguće rivale. Ali, i tokom ljeta kroz turnire, Svjetsku ligu i sada prvenstvo smo pokazali da znamo da igramo kada je najteže. Sa Mađarskom možemo da tražimo šansu protiv njihovih centara, da im broj napada s igračem više svedemo na minimum i da im ne damo prostor. Mislim da nemaju šansi protiv nas kada igramo pozicionu odbranu”, dodao je Darko Brguljan.

Galerija

Bonus video: