Mlađan: Bolji smo od Italije i to je to

"Oni nisu postojali u bazenu, nisu bili "u priči" nijednog trenutka u ovom duelu. Moram da priznam da smo se ove utakmice najmanje pribojavali", rekao je Mlađan Janović
0 komentar(a)
Mlađan Janović, Foto: Beta/AP
Mlađan Janović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.08.2013. 23:03h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Barselona - Mlađan Janović je opet bio napast za protivničku odbranu, a poslije utakmice sa Italijom je pojasnio da je Crna Gora stvari držala pod kontrolom.

"Bolji smo, znali smo to i prije utakmice, ali smo i znali za sve njihove medalje. Realno, kvalitet je na našoj strani i sada smo to dokazali. Oni nisu postojali u bazenu, nisu bili "u priči" nijednog trenutka u ovom duelu. Odigrali smo odbranu sjajno, skoncentrisani smo bili i u napadu. Moram da priznam da smo se ove utakmice najmanje pribojavali, mnogo nam je veći pritisak bio pred četvrtfinale", rekao je Mlađan Janović, dvostruki strijelac.

Utisak je da Crna Gora nije mogla da izgubi ovakav meč.

"Velika želja je presudila, mislim da smo više željeli pobjedu od njih. Ipak su oni branili zlato... Vodili smo od početka, imali i šest razlike. Ovo je bila nevjerovatna igra, ali najvažnije tek predstoji. Kad smo došli do finala ne želimo tu i da stanemo, daćemo sve od sebe da sa zlatnom medaljom dođemo u Crnu Goru", kazao je centar Saša Mišić, debitant na velikim takmičenjima.

Draško Brguljan je kao ključ rezultata naveo psihološku snagu.

" Ključno je to što smo psihički bili spremni na sve, tako smo došli na ovo takmičenje. Svima nam je u glavama bio onaj poraz od Srbije u meču za bronzu na Olimpijskim igrama, i prelomili smo da možemo ovdje u četvrtfinalu. Crrnoj Gori i ovoj ekipi je uvijek jedan i jedini cilj medalja i došli smo do nje potpuno zasluženo. Bili smo pravi od starta protiv Italije i rezultat je morao da dođe".

Šta očekivati u finalu?

"Mađari su dobili olimpijskog prvaka i to nije mala stvar. Očekujem zlato, valjda je više vrijeme da dođe", dodao je Brguljan.

Kampanja: Ne pamtim kad smo primili deset golova

Selektor Italije Alesandro Kampanja je čestitao Ranku Peroviću odmah nakon meča, a onda kompletnoj ekipi Crne Gore.

"Zaslužena pobjeda, nadigrali su nas. Jesmo li potonuli? Ne bih rekao, samo sam razočaran jer ne pamtim kada smo primili 10 golova. I napad je bio katastrofalan. Jednostavno je, naša igra u ovom polufinalu nije postojala", rekao je Kampanja i nastavio:

"Dobro smo se pripremili, ali ništa od dogovorenog nismo sproveli u djelo Znali smo gdje je Crna Gora opasna, spremili smo i odgovor na sve to, ali ovog puta nije išlo", istakao je selektor "azura".

Bonus video: