Selektor Italije: Crna Gora ima nevjerovatan karakter

"Očekujem jako tešku utakmicu, ali nam ostaje da ispravimo greške kojih je bilo mnogo protiv Španije", rekao je Kampanja
13 komentar(a)
Vaterpolisti Italije, Foto: Beta/AP
Vaterpolisti Italije, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.08.2013. 15:51h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Barselona - Alesandro Kampanja, selektor Italije, predvodi “azure” u petom uzastopnom polufinalu na velikim takmičenjima, a njegov tim je samo jednom u prethodna četiri ostao bez medalje (u Ajndhovenu).

“Uvijek je teško ponoviti dobar rezultat. Rival nam je Crna Gora, ekipa sa nevjerovatnim karakterom. To je demonstrirala i protiv Srbije, koja se ne pobjeđuje lako. Očekujem jako tešku utakmicu, ali nam ostaje da ispravimo greške kojih je bilo mnogo protiv Španije", rekao je Kampanja.

Kampanja se, inače, rado sjeća Barselone i 1992. godine kada je kao igrač osvojio olimpijsko zlato sa reprezentacijom Italije. Prije 21 godinu selektor „azura“ je bio Ratko Rudić.

“Nema mnogo sličnosti sa tim periodom, sada sam u potpuno drugoj ulozi ovdje. Ali, svakako bih slavio pobjedu nad Crnom Gorom kao tada olimpijsko zlato - jasan je Kampanja.

Pjetro Filjoli je pozvao ekipu da i posljednji atom snage.

“Borićemo se do smrti. Teško je predvidjeti šta će se desiti protiv tako jakog protivnika kakav je Crna Gora, ali vjerujemo u sebe”, kazao je Filjoli.

Bonus video: