Brguljan: Presudiće odbrana

"Sigurno će biti teško, a nama ne treba dodatni pritisak, samo je neophodno da ostanemo psihološki jaki kao pred Srbiju”, kaže Draško Brguljan
52 pregleda 3 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Reuters
Draško Brguljan, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2013. 15:46h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Barselona - Crnogorski vaterpolisti su spremni da jure prvu medalju na svjetskim prvenstvima, uoči večerašnjeg duela sa Italijanima tvrdi Draško Brguljan.

“Utakmicu sa Srbijom smo odigrali odlično, zasluženo smo pobijedili, ali sada slijedi ono pravo - borba za medalju. Tek sada moramo da pokažemo da smo prava ekipa i nadam se da osvojimo odličje”, rekao je Brguljan.

Šta bi trebalo da presudi?

“Presudiće odbrana! Vidjeli ste njihovu utakmicu, pobijedili su sa 4:3 Španiju. Svesti domaćina na tri gola je zaista umijeće, imaju golmana Tempestija oko kojeg se sve vrti. Forsiramo odbranu i mi i oni i vjerujem da ćemo se mi bolje snaći”.

Da li je Crna Gora pod manjim pritiskom od Italije?

“Može se reći, uvijek je teže braniti nego napadati. Ali, ne znam da li smo rasterećeniji, ne bih rekao. Jer, oni su vrhunska ekipa, znaju da se nose sa pritiskom, imaju i podršku van bazena. Sigurno će biti teško, a nama ne treba dodatni pritisak, samo je neophodno da ostanemo psihološki jaki kao pred Srbiju”, dodao je Brguljan.

Bonus video: