Vičević i Gojković vjeruju finale

"Od ekipa koje su ostale u polufinalu nijedna nije kvalitetnija od nas. Možda Italija, zbog kontinuiteta rezultata i osvajanja medalja", rekao je Gojković
116 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2013. 11:27h

Nekadašnji crnogorski vaterpolisti Mirko Vičević i Vladimir Gojković respektuju Italiju, ali vjeruju da Crna Gora ima velike šanse da sjutra pobijedi i plasira se u finale Svjetskog prvenstva u Barseloni.

Vičević smatra da će, ukoliko crnogorska reprezentacija ponovi igru iz utakmice sa Srbijom, to biti dovoljno za pobjedu protiv Italije.

"Treba biti jako oprezan, ali mi imamo kvalitetnije pojedince, pokazali smo ljepšu igru što mislim da će nas projektovati i za finale", rekao je Vičević agenciji MINA.

On je kazao da očekuje da će pritisak i kriterijum suđenja biti protiv izabranika Ranka Perovića, ali da vjeruje da crnogorski vaterpolisti i to mogu da prevaziđu.

Vičević je ocijenio da se pritisak lobija Italije na sudije vidio i u četvrtfinalnoj utakmici protiv Španije.

"Možda su ga u toj utakmici ispucali, volio bih da jesu", rekao je Vičević.

On je, na pitanje ko bi od igrača mogao da odluči utakmicu porotiv Italije, rekao da ne želi da nikoga da istiiče, navodeći da su golmani Zdravko Radić i Miloš Šćepanović bili dobri na cijelom turnirnu.

"Ukoliko naši vaterpolisti ponove odbranu i gresivnost iz dosadašanjeg dijela turnira imamo velike šanse za se borimo za zlato", zaključio je Vičević.

Gojković smatra da je Crna Gora eliminacijom Srbije napravila najveći mogući posao, navodeći da je je po kvalitetu bilo realno da obje selekcije budu u polufinalu.

"Plasmanom u polufinale napravili smo veliki posao i da ne uzmemo medalju ne bi bilo katastrofa. Od ekipa koje su ostale u polufinalu nijedna nije kvalitetnija od nas. Možda Italija, zbog kontinuiteta rezultata i osvajanja medalja", rekao je Gojković.

On smatra da je Italija možda i najteži protivnik, navodeći da je Crna Gora psihološkoj prednosti poslije pobjede protiv Srbije.

"To treba iskoristiti, imamo objektivne šanse za finale, možda i da osvojimo svjetsko zlato.

Italija ima male povlastice, pitanje kolike će sada biti. Imamo kvaliteta i ako suđenje bude deset odsto na stranu Italije", rekao je Gojković.

Crnogorski vaterpolisti nakon startnog poraza od Grčke u naredna dva kola savladali su Španiju i Novi Zeland i kao drugoplasirani izborili plasman u osminu finala.

U osmini finala eliminisali su Kanadu, a do najboljeg rezultata na šampionatima svijeta došli su pobjedom protiv Srbije.

Italija je zvanični svjetski šampion, a na Olimpijskim igrama u Londonu bila je srebrna.

Takmičenje u grupi završila je sa maksimalnim učinkom, a u prve dvije eliminacione runde bila je bolja od Kine i Španije.

Polufinalni duel Crne Gore i Italije zakazan je za 21 sat i 45 minuta.

U drugom polufinalu, sat i po ranije, sastaće se Hrvatska i Mađarska.

Galerija

Bonus video: