Samo Malaga talična Crnoj Gori

Dvoboj u Barseloni će biti 5. ukupno između Crrne Gore i Srbije koji će odigrati u nokaut fazi, a samo jednom su se radovale „ajkule”
126 pregleda 10 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: REUTERS
Vaterpolo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.07.2013. 10:57h

Crna Gora i Srbija su do sada vodile bitku na gotovo svakom velikom takmičenju, uglavnom se odlučivalo o medalji, s tim što crnogorski vaterpolisti baš i nemaju dobar skor u duelima kada se rješava sve protiv „delfina“.

Dvoboj u Barseloni će biti 5. ukupno između Crrne Gore i Srbije koji će odigrati u nokaut fazi, a samo jednom su se radovale „ajkule”.

Malaga (2008): To je bio prvi meč Crne Gore i Srbije na velikim takmičenjima i do sada jedina pobjeda „ajkula“ u međusobnim mečevima u nokaut fazi. Naravno, bilo je to finale Evropskog prvenstva, a tada je pobjedonosni gol za 6:5 u produžecima postigao Nikola Vukčević.

Peking (2008): Crna Gora je izgubila od Mađarske u polufinalu, Srbija od SAD, i pala je odluka za bronzu. Srbi su prije te utakmice imali sukob unutar tima, kada su se potukli Denis Šefik i Aleksandar Šapić, i sve to kao da je uspavalo naš tim. Bez njih dvojice, ali sa poletnim mladim snagama i iskusnim Vladimirom Vujasinovićem i sadašnjim selektorom Dejanom Savićem, Srbija je iznenadila sve i otela odličje sastavu Petra Porobića (6:4).

Zagreb (2010): Kiks i remi protiv Rumunije u grupi je osudio Crnu Goru na propast - da je pobijedila išla bi direktno u polufinale, ali je ovako naletjela na Srbiju u četvrtfinalu. Srbi su pobijedili sa 6:5, a čak četiri gola je dao Vanja Udovičić. Srbija je na kraju uzela bronzu, a Crna Gora je morala da se zadovolji 5. pozicijom.

Ajndhoven (2012): Crna Gora je bila bolja u grupi (11:7), a Srbija je osvetu spremila u finalu. „Ajkule“ su u toj utakmici igrale bez povrijeđenog Borisa Zlokovića i taj hendikep se ispostavio kao nenadoknadiv - tim Dejana Udovičića je pobijedio rezultatom 9:8.

London (2012): Rana koja crnogorske vaterpoliste i dalje peče je poraz od 12:11 u meču za 3. mjesto na Olimpijskim igrama. Sigurna igra i ubjedljivo vođstvo od tri razlike početkom posljednje četvrtine nisu bili dovoljni da se upiše pobjeda. Tako je otišla velika šansa da se osvoji prvo odličje na Olimpijskim igrama.

Bonus video: