Savić: Ogroman je ulog, a imamo odličnog protivnika

„Svaki trener vjeruje u ekipu, posebno ovakvu kakva je naša. To će reći i Perović. Ista škola, isti karakteri, isti kvaliteti. Odlučivaće nijanse”, rekao je selektor Srbije Dejan Savić
125 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Savić, Foto: Novosti.rs
Dejan Savić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 29.07.2013. 15:35h

Selektor vateprolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da će nijanse odlučivati u sjutrašnjem duelu sa Crnom Gorom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Barseloni, i ocijenio je da su ekipe iste.

„Ne treba da me pitate šta očekujem. Svaki trener vjeruje u ekipu, posebno ovakvu kakva je naša. Ali, to će vam reći i (selektor Crne Gore Ranko) Perović. Ista škola, isti karakteri, isti kvaliteti. Odlučivaće nijanse”, rekao je Savić.

Selektor je pohvalio šutere, kontranapade i rješenja sa drugim centrom. Ekipe su igrale mnogo puta jedne protiv drugih, a trenirale su često zajedno.

„Sjutra sve to pada u vodu. Ogroman je ulog, znamo šta pobjeda donosi. Atmosfera je kod nas vrhunska. Daćemo sve od sebe, ali treba biti svjestan da imamo odličnog protivnika”, rekao je Savić.

U dosadašnjih 17 susreta dviju ekipa, Srbija je zabilježila 10 pobjeda, Crna Gora šest, a meč u grupi na Olimpijskim igrama završen je neriješeno.

Srbija je, međutim, do sada osvajala više trofeja, a to je glavni razlog što je kapiten Vanja Udovičić ulogu favorita prepustio Crnogorcima.

„Nemojte da mislite da motiv nije isti, ali ono što nas razlikuje jesu medalje. Oni su sjajna ekipa i sigurno je da su mogli da imaju i više odličja do sada”, rekao je Udovičić.

Slobodan Nikić je takođe ocijenio da će odlučiti nijanse, ali i igra u odbrani.

„Ovakav meč odlučuju nijanse i igra odbrane. Ko se bolje snađe u igri sa igračem manje, bliži je uspjehu. Nema dileme da su odlična ekipa, sa vrhunskim igračima. Tvrdi su, snažni. Ponavljam, igrač više i manje rješavaju sve”, rekao je Nikić.

Stefan Mitrović izuzetno cijeni rivala.

„Šuteri su im svjetske klase i svaka odbrana ima problem sa njima. Sa druge strane, odlični su u odbrani. Poslije poraza od Grčke igraju sve bolje i biće jako teško. Odlično se poznajemo i sigurno je samo da će to biti velika utakmica velikih rivala”, rekao je Mitrović.

Srbija je danas jednom trenirala, a imaće i trening na dan utakmice. Ekipe su smještene u hotelima koje razdvaja jedna ulica, ali igrači, koji su veliki prijatelji, nemaju kontakta prije utakmice.

Bonus video: