Perović: Očajan napad

"Nije ništa izgubljeno, i dalje smo itekako u kombinaciji čak i da budemo prvi u grupi", rekao je selektor "ajkula"
2 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.07.2013. 11:25h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Barselona - Nema sumnje da ovaj poraz u taboru Crne Gore nije očekivao niko, pa ni selektor Ranko Perović ne krije razočaranje zbog lošeg starta na Svjetskom prvenstvu.

"Nemoguće je bilo šta pametno reći poslije ovakve utakmice. Promašili smo sve u napadu, nismo ispoštovali dogovore i desilo se ovako nešto. Možda je i bolje što se ovakav poraz dogodio na startu, ali svakako da nije prijatan. Želja je bila prisutna, to ne sporim, ali je možda bila prevelika i učinila je da srljamo iz greške u grešku u napadu, a tako je jako teško igrati na velikim takmičenjima", rekao je Perović.

Reakcija mora da bude brza i efikasna.

"Apsolutno očekujem reakciju, već protiv Španije mora sve da bude drugačije. Nismo ni protiv Grka igrali slabo u odbrani, ali napad je opet podbacio. Birali smo slaba rješenja s igračem više, lopta je išla na centre iako to nije bio dogovor, morali smo više da šutiramo sa spoljnjih pozicija. Nije ništa izgubljeno, i dalje smo itekako u kombinaciji čak i da budemo prvi u grupi. Takođe, nije nam prvi put da porazom otvorimo veliko takmičenje, slično je bilo i na Olimpijskim igrama pa smo se na kraju borili za medalju", dodao je Perović.

Bonus video: