„Ajkule” lete ka odličju

"Idemo u Barselonu da uzmemo jednu od medalja, nadam se onoj najsjajnijoj. Ako budemo odradili šampionat onako kako umijemo, uz malo sreće možemo do vrha", kaže Zdravko Radić
8 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2013. 13:38h

Pripreme su završene treningom koji je počeo u 8 časova ujutro, vrijeme je za put na treće prvenstvo svijeta - vaterpolisti Crne Gore danas iz Herceg Novog, preko Dubrovnika, kreću u Barselonu na planetarni šampionat.

„Ajkule” su najveći dio priprema odradile u Herceg Novom, na Jadranovom otvorenom bazenu na Škveru, gdje smo ih i zatekli juče ujutro. Tom treningu, na kojem su izabranci Ranka Perovića uvježbavali napad i odbranu sa igračem više, to jest manje, prethodilo je skoro dva mjeseca žestokog „nabijanja” fizičke spreme, zajednički treninzi sa reprezentacijama Kanade, Kazahstana, Srbije i Australije, kao i nekoliko jakih pripremnih turnira.

Na posljednjem, u Mađarskoj, naši najbolji vaterpolisti su ostavili odličan utisak, i rezultatski i igrački.

"Odradili smo dobar posao, a rezultat iz Budimpešte dosta obećava, jer smo igrali odličan vaterpolo. Nadam se da ćemo ostati na tom nivou, ako ne i boljem i maksimalno samouvjereni otići na Svjetsko prvenstvo da ostvarimo što bolji rezultat", zadovoljan je selektor Perović urađenim poslom, ali i činjenicom da su svih 13 igrača, osim maksimalne fizičko-taktičke pripremljenosti, zdravi i bez povreda.

Upravo je takva, zdrava i maksimalno ekipna atmosfera u crnogorskoj selekciji, sa izraženim optimizom pred početak prvenstva. Rivali u grupi su Grčka, Španija i Novi Zeland, a cilj je jasan - Nikola Janović i drugovi će pokušati da ostvare sve tri pobjede, kako bi napravili korak ka medalji, koju još nisu osvojili na prvenstvima svijeta.

"Zadatak nam neće biti nimalo lak, jer imamo dosta teške protivnike u grupi. Možda je utakmica sa Španijom i odlučujuća za dalji put ka polufinalu. U svakom slučaju, ako mi budemo pravi i odradimo najbolje što možemo, bez prepotencije i bilo kakvog opuštanja, onda možemo da igramo sa bilo kojom reprezentacijom. To smo i pokazali u ovom pripremnom periodu. Na nama je sve, da budemo što bolji i kompaktniji i da što više igramo kao ekipa. Ako to ostvarimo, siguran sam da možemo da se nadamo i dobrom rezultatu. Svi su igrači zdravi, bez povreda, orni su za igru, mislim da su maksimalno fizički spremni. Samo da još poradimo na psihološkoj strani, da budemo što uvjereniji da možemo da napravimo dobar rezultat", zaključio je Perović.

Mišljenje o mogućnostima na Svjetskom prvenstvu, ali i o pripremljenosti, sa selektorom dijele i svi igrači.

"Bile su ovo kratke pripreme u odnosu na neke prethodne godine, ali mislim da smo ih ove godine najkvalitetnije odradili. Bilo je perioda kada smo ujutro imali po sat i po teretanu i dva i po sata bazena, onda uveče opet dva i po sata u vodi. Zbog toga mislim da je pripremni period odrađen dosta kvalitetno, a i u Mađarskoj se pokazalo da smo digli formu na najviši mogući nivo", smatra Zdravko Radić.

Golman „ajkula” smatra da će ekipi prijati dva dana odmora pred prvi meč na prvenstvu, protiv Grčke u ponedjeljak ujutru u 9.30 časova.

"Svakako da će forma da ide nabolje i tokom prvenstva, a nadam se da će biti na vrhuncu u četvrfinalu, polufinalu i nadam se finalu. Dakle, idemo u Barselonu da uzmemo jednu od medalja, nadam se onoj najsjajnijoj. Ako budemo odradili šampionat onako kako umijemo, uz malo sreće možemo do vrha", zaključio je Radić.

Galerija

Bonus video: