SP U BARSELONI

Janović: Opravdaćemo očekivanja, jurimo medalju

"Znam i da se od nas uvijek očekuje najviše, nadam se da ćemo to opravdati", rekao je Janović
64 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2013. 14:08h

Ambicije vaterpolo reprezentacije pred velika takmičenja su uvijek iste, medalja je bila i ostala jedan od ciljeva, pa izuzetak naravno nije ni Svjetsko prvenstvo koje u ponedjeljak počinje u Barseloni.

Takvu poruku je, uostalom, poslao i kapiten „ajkula“ Nikola Janović, koji od Malage, gdje je Crna Gora debitovala, nije propustio nijedno veliko takmičenje i koji dobro poznaje „klimu“ tokom ljeta u nacionalnom timu.

"Nikada nismo bježali od uloge jednog od favorita. Uvijek smo išli na medalju, situacija se nije promijenila. To ne znači da je obećavamo, niti nešto slično možemo da uradimo, ali obećavamo da nam neće faliti motivacije i borbenosti ni u jednoj utakmici. Znam i da se od nas uvijek očekuje najviše, nadam se da ćemo to opravdati", rekao je Janović na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je Vaterpolo savez Crne Gore potpisivao tri sponzorska ugovora.

Kako ističe kapiten, razloga za optimizam ima dovoljno.

"Na pripremama i na turnirima je bilo dobro, vjerujem da će biti tako i na Svjetskom prvenstvu. Neće biti lako, tu su i Grčka i Španija kao domaćin, oba tima sigurno imaju svoju računicu".

Prvi meč je često i najteži na velikom takmičenju. A, rival na startu je Grčka, ekipa koja je prije sedam dana na turniru u Mađarskoj (koji je Crna Gora i osvojila) savladana sa 11:4.

"Prvi meč je specifičan i zbog termina u kojem se igra, praktično ujutru otvaramo šampionat. Bolji smo tim od Grka, to smo i dokazali čestim pobjedama u međusobnim utakmicama, ali ova naredna će biti mnogo drugačija. U Mađarskoj smo ih pobijedili sa sedam razlike, to nije realan rezultat, ali mislim da će i u Barseloni sve zavisiti od nas. Istina je i da idemo u podmlađenom sastavu, ali neki igrači koji su dobili šansu se nameću i mi iskusniji smo tu da im pomognemo", dodao je Janović.

A, predsjednik Stručnog savjeta i izvršni direktor Vaterpolo saveza Petar Porobić očekuje da se u Barseloni promijeni poredak u svjetskom vaterpolu.

"Prvenstvo će pokazati novu mapu vaterpolo svijeta jer je dosta reprezentacija podmladilo sastave. Kada neko podmladi ekipu, ne mora da znači i da je slabiji", rekao je Porobić i pojasnio da je odličje svakako svima u glavama:

"Ne bih rekao da je medalja prioritet, ali želja sigurno jeste", jasan je bivši crnogorski selektor.

Ponosni sponzori

Vaterpolo savez Crne Gore je danas potpisao tri sponzorska ugovora.

Tačnije, dva je obnovio, sa generalnim sponzorom Elektroprivredom Crne Gore, te NLB bankom, dok je novi poslovni partner kompanija Azmont investments Azerbejdžan Montenegro.

"Potpisani su ugovori sa tri možda i najznačajnije kompanije na našem tržištu", rekao je potpredsjednik VPSCG Aleksandar Tičić.

Predstavnik Elektroprivrede Ranko Vojinović je kazao da ta kompanija saradnjom sa VPSCG doprinosi afirmaciji ne samo vrhunskog sporta već i države Crne Gore.

"EPCG i vaterpolo reprezentacija su tim koji se dokazao. Nadam se da će reprezentacija i u Barseloni dati maksimum, da će nas obradovati medaljom, a vjerujem da će biti zlatna", kazao je Vojinović.

Azmont investments Azerbejdžan Montenegro je ponosan što može dati doprinos uspjesima vaterpolo reprezentacije.

"Cilj kompanije je da izgradnjom novih hotela crnogorski turizam podigne na mnogo veći nivo, po kojem će Crna Gora biti poznata u cijelom svijetu. A, naša želja je da „ajkule“ budu u Barseloni na krovu svijeta", istakla je Durković.

NLB banka je prepoznata kao značajan sponzor sporta u Crnoj Gori.

"Podržavamo sport i vjerujemo da će saradnja doprinijeti postizanju dobrog rezultata u Barseloni", rekao je predstavnik NLB banke Mirko Marojević.

Galerija

Preporučujemo za Vas