Kruzija: Možemo do zlata

"Ova ekipa stvarno ima kvalitet za tako nešto, a siguran sam da je i takva atmosfera, jer smo svi motivisani da odradimo najbolje moguće na Svjetskom prvenstvu", konstatovao je Kruzija
101 pregleda 5 komentar(a)
Igo Kruzija, Foto: Nebojša Mandić
Igo Kruzija, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 18.07.2013. 13:06h

Finalizaciju forme i posljednja taktička uigravanja pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Barseloni, vaterpolo reprezentacija Crne Gore odrađuje u Herceg Novom.

Izabranici Ranka Perovića su u najveći bokeljski grad stigli sa pripremnog turnira u Budimpešti, gdje je odrađen odličan posao - tri pobjede iz tri utakmice protiv Njemačke, Mađarske i Grčke.

Ono što još više raduje je činjenica da su naši najbolji vaterpolisti prikazili odličnu igru u Mađarskoj i da puni optimizma očekuju prvu utakmicu na planetarnom šampionatu, upravo protiv Grčke.

"Odradili smo jako teške pripreme i u okviru njih dva turnira, gdje smo pokazali dobru igru. Prije svega tu mislim na turnir u Mađarskoj, gdje smo do perfekcije odigrali odbranu i primili jako malo golova. Naravno da to ništa ne znači, jer nije ni svaka ekipa, kao ni mi, sve svoje adute pokazala na tom turniru. Svi tempiraju formu za Svjetsko prvenstvo, ali smo zaista prezadovoljni kako smo funkcionisali u Budimpešti", ističe centar Saša Mišić.

Sidrašu Debrecina će smotra u Barseloni biti i prvo veliko takmičenje sa kapicom naše reprezentacije.

"Igrom slučaja je Boris Zloković uzeo pauzu u reprezentaciji i ukazala se prilika da Filip Klikovac i ja budemo centri. Nadam se da ćemo nas dvojica barem donekle uspjeti da nadomjestimo odsustvo jednog od najboljih svjetskih centara i siguran sam da ćemo u tome dati svoj maksimum. Pokazali smo da je naša reprezentacija i dalje u samom vrhu vaterpola u svijetu i smatram da smo među favoritiima. Trenutno je mnogo jakih ekipa, kao što su Hrvatska, Srbija, koji su u ovom sastavu već dugo, pa Mađarska ili domaćin Španija. Vrlo je nezahvalno bilo šta prognozirati. Bitno je da igramo maksimalno svaki meč, da idemo iz utakmice u utakmicu bez kalkulacija i da igramo svoju igru, koja je odlična", zaključio je Mišić.

Još jedan novajlija u reprezentaciji je i ljevoruki napadač, naturalizovani Igo Kruzija. Francuz, koji je prošle godine igrao za Budvu, od ljetos nastupa i za našu reprezentaciju i smatra da su „ajkule’’ favoriti za medalju u prijestonici Katalonije.

"Ono što smo odradili i kako uopšte funkcioniše ova ekipa je stvarno sami vrh. Zaista sam impresioniran i načinom rada i odnosima i atmosferom u reprezentaciji. Međutim, važnije od svega toga je igra koju imamo. Stvarno smo praktično do perfekcije odradili odbranu i odbranu sa igračem manje i sasvim sam siguran da imamo potencijala da uzmemo medalju u Barseloni. Ako budemo imali imalo sreće, siguran sam da možemo i do zlata. Ova ekipa stvarno ima kvalitet za tako nešto, a siguran sam da je i takva atmosfera, jer smo svi motivisani da odradimo najbolje moguće na Svjetskom prvenstvu", konstatovao je Kruzija.

Naša reprezentacija u Barselonu putuje 20. jula, a dva dana kasnije sa Grčkom igra svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

Bonus video: