Crnogorski vaterpolisti od danas na „Vodafon kupu”

Pored „ajkula”, na turniru nastupaju i Mađari, Njemačka, te Grčka, koja je prvi rival našem nacionalnom timu.
60 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Mediha Askin
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Mediha Askin
Ažurirano: 12.07.2013. 11:12h

Nakon nekoliko sparing mečeva sa Srbijom i Australijom u Herceg Novom, vaterpolo reprezentacija pripreme za Svjetsko prvenstvo u Barseloni nastavlja u Mađarskoj, i to na „Vodafon kupu”.

Pored „ajkula”, na turniru nastupaju i Mađari, Njemačka, te Grčka, koja je prvi rival našem nacionalnom timu.

Heleni su, inače, prvi suparnik crnogorskim vaterpolistima i u Barseloni 22. jula, zato se sigurno može očekivati da će i jedni i drugi kriti karte u Budimpešti, znajući koliko bi otvaranje takmičenja u Kataloniji moglo da bude važno.

- Ne očekujem da briljiramo u Mađarskoj, niti nam je to u ovom trenutku prioritet. Svakako da je cilj da podignemo formu za Svjetsko prvenstvo i tome težimo. Ovaj turnir sigurno može da bude koristan, ali je u sklopu priprema i kroz ove tri utakmice možemo samo da napredujemo. Važno je i da je ekipa zdrava, da su nas za sada zaobišle povrede i bolesti - rekao je crnogorski selektor Ranko Perović.

Meč sa Grcima se igra danas u 17 časova, sjutra je rival Mađarska (19), a posljednji meč sa Njemačkom je na programu u nedjelju od 10 časova.

Nakon turnira u Budimpešti, koji traje do nedjelje, crnogorski vaterpolisti neće doći u Podgoricu kao što je bilo predviđeno. Naime, pripreme će nastaviti u Herceg Novom, sve do polaska u Barselonu koji je zakazan za 20. jul.

U Mađarsku je juče otputovalo 15 igrača, a selektor Perović će po povratku sa turnira skratiti spisak za dva imena i posljednjih nekoliko dana odraditi s ekipom koja će i predstavljati Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu.

Bonus video: