Brazilci eliminisali naše vaterpoliste

Selekcija Crne Gore nastup u grupi završšila je sa dva trijumfa i tri poraza i nije prošla u četvrtfinale
3 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2013. 11:55h

Umjesto očekivanog plasmana u četvrtfinale i mogućnosti da se bori za medalju, vaterpolo reprezentacija je osuđena na razigravanje za plasman od 9. do 12. mjesta na Univerzijadi u Kazanju.

"Krivac" za to je Brazil koji je u posljednjem kolu grupe B savladao "ajkule" sa 7:6 i spustio ih na peto mjesto na tabeli.

Crnoj Gori je za plasman u četvrtfinale bio dovoljan i remi, ali na kraju je i taj bod ostao samo san, jer u posljednjoj četvrtini tim Draga Pejakovića nikako nije pronalazio put do mreže.

Brazil, koja s klupe vodi Mirko Blažević, nekadašnji član stručnog štaba naše reprezentacije, nakon izjednačenog početka je prvi imao dva gola prednosti (5:3 u finišu druge četvrtine), ali je Crna Gora odgovorila serijom 3:0 i šest minuta prije kraja treće dionice povela sa 6:5 sa dva vezana gola Jovana Sarića.

Međutim, tu se i zaustavila – Brazil je prvo poravnao preko Kruza Soareša, a onda i golom četvorostrukog strijelca Adrijana Bakeš Delgada ostvarila drugu pobjedu u grupi vrijednu plasmana među osam najboljih.

Brazil – Crna Gora 7:6 (2:2, 3:2, 1:2, 1:0)

Kazanj – Bazen "Burevestnik". Gledalaca: 300. Sudije: Mebuke (Gruzija), Šekelj (Mađarska). Igrač više: Brazil 5 (4), Crna Gora 4 (1).

Brazil: Bezera (12 odbrana), Krivelja, Miranda, Kutinjo 1, Vijeira, Pinto Žunior, Bakeš Delgado 4, Kruz Soareš 1, Roča, Franko, Gimaraeš 1, Korea, Braga.

Crna Gora: Lazović (tri odbrane), Vico, Marković 1, Gopčević 1, Kovačević, Popović, Porobić 1, Sarić 3, Latinović, Murišić, Ivančević, Vukmirović, Kralj (pet odbrana).

Bonus video: