Ivović: Ovaj sparing nam je trebao

"Ono što je jako bitno je da se pokazalo da imamo sastav koji može da se nosi sa svim reprezentacijama i da nam je samopouzdanje na zavidnom nivou", rekao je Aleksandar Ivović
2 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Nebojša Mandić
Aleksandar Ivović, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 07.07.2013. 10:06h

Pred, kao rijetko koja zvanična utakmica, punim tribinama na hercegnovoskom otvorenom bazenu na Škveru, crnogorska reprezentacija je odradila zajednički trening sa Srbijom.

Naši najbolji vaterpolisti već nekoliko dana u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Barseloni treniraju u Herceg Novom, gdje je u istom kontekstu od prije neki dan i reprezentacija Srbije. Tako su dvije svjetske vaterpolo sile sparingovale prethodna dva dana.

"Ovaj dio priprema još spada pod onaj termin jakog i napornog rada, i dalje radimo na fizičkoj spremi. Ovdje se nastavilo sa jakim treninzima, ali pošto je tu i reprezentacija Srbije, napravili smo, da tako kažem, mali predah i da malo izađemo iz teretane i jakih plivačkih treninga. Poslije onih šest dana u Mariboru gdje nijedan trening u bazenu nije bio ispod dva i po sata i sat i po u teretani, bili smo na turniru u Grčkoj. Međutim, ispostavilo se da smo na kraju imali i šansu da osvojimo prvo mjesto na tom turniru, što bi zaista bilo fenomenalno poslije takvih utakmica. Ono što je jako bitno je da se pokazalo da imamo sastav koji može da se nosi sa svim reprezentacijama i da nam je samopouzdanje na zavidnom nivou", rekao je Aleksandar Ivović.

Da su zajednički treninzi doprinijeli svima u pripremama za najvažnije takmičenje ove godine, smatra i selektor Srbije i legenda njihovog vaterpola Dejan Savić.

"Prezadovoljni smo kako su nas primili ovdje i prvi put smo na ovom predivnom novom objektu kakav grad Herceg Novi i zaslužuje. Moram da se zahvalim na gostoprimstvu i Vaterpolo klubu Jadran i Crnogorskom savezu na ukazanoj pažnji i ovom vidu razmjene. Mi smo na neki način ekipe slične po individualnom kvalitetu, ali su nam različiti taktički pristupi i varijante u igri. Sigurno će ovi treninzi dosta toga donijeti i jednima i drugima. Moram da kažem i da sam prijatno iznenađen ovolikim prisustvom publike na jednom treningu i to je izuzetno rijetko za ovaj sport, ali u svakom slučaju jako bitna stvar za promociju vaterpola", konstatovao je Savić.

Ivović ističe da Crna Gora može do medalje.

- U svakom slučaju, tek će se na turniru u Budimpeštu vidjeti pravo stanje i koliko smo uspjeli da uradimo na ovim pripremama. Najbitnije je da cijela ekipa ostane zdrava, a opet svi imamo ogromnu želju i volju da pokažemo da možemo da uradimo nešto na Svjetskom prvenstvu i nadam se da uz malo sreće možemo do neke od medalja - zaključuje Leka.

Savić: Cilj je da stalno budemo u vrhu

I naša i reprezentacija Srbije su na svakom turniru među favoritima, pa su shodno tome i slični ciljevi za Barselonu.

"Ciljevi su da se stalno bude u vrhu i da se ostvari taj kontinuitet. E, sad što neke druge stvari u našem Savezu i uopšte srpskom vaterpolu ne funkcionišu trenutno kako treba i što te stvari van bazena negativno utiču na sve je druga stvar, ali to ne smije da nas ometa u radu i pripremi da u Barseloni damo maksimum", rekao je selektor Srbije Dejan Savić.

Bonus video: