Đurđić: Imamo kvalitet da igramo ozbiljan vaterpolo

"Pomalo ima pozitivne treme, kažu da je to prvo takmičenje poseban doživljaj, nadam se da ću sve odraditi kako treba", kazao je debitant Bogdan Đurđić
333 pregleda 0 komentar(a)
Bogdan Đurđić, Foto: Wpolo.me
Bogdan Đurđić, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 14.07.2018. 13:41h

Crnogorski vaterpolisti doputovali su u Barselonu, gdje od ponedjeljka počinju nadmetanja na Evropskom prvenstvu.

Jedan od dvojice debitanata u timu Vladimira Gojkovića, Bogdan Đurđić (drugi je Vladan Spaić) ističe da je spreman za start šampionata.

"Odlično se osjećam, trenutno, stvarno, uživam što sam ovdje, očekujem start ovog takmičenja, da se oprobam na najvećem nivou. Drago mi je da sam tu. Pomalo ima pozitivne treme, kažu da je to prvo takmičenje poseban doživljaj, nadam se da ću sve odraditi kako treba", kazao je Đurđić.

Crna Gora prvi meč na EP, u grupi B, igra protiv Francuske (ponedjeljak u 11 časova), onda je rival Malta (srijeda od 17), te na kraju Španija, u petak od 22 časa.

Pobjednici četiri grupe idu direktno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju za plasman među osam najboljih.

Grupa naše reprezentacije se kasnije ukršta sa grupom C u kojoj su Hrvatska, Turska, Holandija i Grčka.

"Treniramo čitavo ljeto, spremamo se, poznajemo jednu druge. Mislim da imamo kvalitet da igramo ozbiljan vaterpolo, jedva čekam da počne", dodao je Đurđić.

Crnu Goru će u glavnom gradu Katalonije predstavljati: Dejan Lazović, Miloš Šćepanović, Draško Brguljan, Uroš Čučković, Marko Petković, Đuro Radović, Aleksandar Radović, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Dragan Drašković i Vladan Spaić.

Predstojeće EP će biti šesto učešće na šampionatima Starog kontintena. "Crveni" su na prethodnih pet osvojili tri medalje - zlato na debiju, u Malagi (Španija) 2008. godine, uzeli su srebro u Ajndhovenu (Holandija) 2012. i u Beogradu prije dvije godine.

Peti su bili u Zagrebu 2010. godine, a četvrti u Budimpešti (Mađarska) 2014.

Bonus video: