Janović: Kruna karijere

"Nakon nekoliko sezona igranja u Kupu Evrope, želim da nastupam i u Ligi šampiona. S Rekom su ambicije uvijek najveće", rekao je Janović
70 pregleda 3 komentar(a)
Mlađan Janović, Foto: Reuters
Mlađan Janović, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.07.2013. 10:03h

Mlađan Janović i Gabrijele Volpi su postigli dogovor, Savona je postupila džentlmenski, pa je sada i zvanično, ili što bi Italijani rekli "ora è ufficiale" - crnogorski as će naredne sezone igrati u Pro Reku.

Janović i Volpi, glavni finansijer Reka, bez problema su sklopili posao, ali se čekalo zeleno svjetlo Savone, s kojom je Mlađan nedavno potpisao dvogodišnji ugovor. Čelnici kluba iz Ligurije su imali sastanak i odlučili da ispoštuju Mlađana.

"Savona mi nije pravila problem, zaista se ponijela džentlmenski. Zvao me je predsjednik Đuzepe Đervazio i rekao mi da mu je žao što idem, ali da je ponosan na sve godine koje smo proveli zajedno i da mi želi sreću. Savona je zaista veliki klub, to je sada i dokazala, ali nisam više imao motiva da igram tamo", rekao je Janović za "Vijesti".

A prelazak u Po Reko je do sada bio jedan od ciljeva.

"Odlazak u Reko gledam kao krunu klupske karijere. Bio mi je potreban ovakav izazov, nakon nekoliko sezona igranja u Kupu Evrope, želim da nastupam i u Ligi šampiona. S Rekom su ambicije uvijek najveće, nema sumnje da će i naredne sezone juriti sve trofeje. Nekako je uvijek bilo u vazduhu da odem u Reko, ali me je kočio jak ugovor sa Savonom. Sada se sve poklopilo", dodao je 29-godišnji Kotoranin.

Mlađan ističe da mu neće biti ispunjen san, jer je želio da nastupi sa bratom Nikolom.

"Volpi je želio da dođemo i Nikola i ja, ali je moj brat odlučio da ostane još dvije godine u Jugu. Nikolu jako poštuju u Dubrovniku, pa je i zbog porodice, kao i privatnih planova, odlučio da bude bliže Crnoj Gori", istakao je mlađi od braće Janović.

Fenomenalni napadač sada na miru može da se posveti reprezentaciji koju čeka Svjetsko prvenstvo u Barseloni.

"Nakon dugo vremena reprezentativci na pripremama ne moraju da brinu gdje će nastaviti karijeru. Veliki broj nas ima klubove, s te strane smo rasterećeni i treba da se posvetimo pripremama za Barselonu", zaključio je Janović.

Bonus video: