Vaterpolisti sparinguju sa Srbijom pa sa Australijom

Na pripremama u Herceg Novom je i vaterpolo reprezentacija Srbije, što će svakako biti prilika da se odradi i nekoliko zajedničkih treninga.
1 komentar(a)
Janović, Foto: Vesko Belojević
Janović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.07.2013. 14:51h

U sljedećih sedam dana vaterpolo reprezentacija Crne Gore će u Herceg Novom raditi na brušenju forme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Barseloni. Naša reprezentacija je u Herceg Novi doputovala poslije turnira u Grčkoj, gdje je imala pobjedu protiv Srbije i dva neriješena rezultata, sa Italijom i domaćinom turnira.

"Relativno sam zadovoljan postignutim u Grčkoj. Prije svega, mislim da smo dobro odradili odbranu i igrača manje, ali nije štimao napad i igrač više, međutim, imamo vremena da to ispravimo. Prije tog turnira smo odradili jedan dobar dio priprema u Mariboru. Tamo smo radili taj bazični dio, bilo je jako naporno, a praktično iz tog rada smo pošli na turnir u Grčku. Predstoji nam rad u Novom, gdje ćemo prvo vrijeme, nekih tri-četiri dana trenirati sami na, uslovno rečno, podizanju forme", kazao nam je selektor Ranko Perović.

Na pripremama u Herceg Novom je i vaterpolo reprezentacija Srbije, što će svakako biti prilika da se odradi i nekoliko zajedničkih treninga.

"Nekoliko dana, do vikenda treniraćemo zajedno sa reprezentacijom Srbije, i nastojaćemo da se što bolje uigramo. Onda opet slijedi sličan rad, jer već početkom sljedeće sedmice dolazi Australija i sa njima ćemo imati tri-četiri zajednička treninga - nastavlja Perović.

Poslije priprema u Herceg Novom, “crvene ajkule krajem sljedeće sedmice putuju za Budimpeštu, gdje će odigrati još jedan pripremni turnir.

"To je posljednja prava provjera za Barselonu, nakon toga nam ostaju još četiri-pet dana u Podgorici i to je to, jer putujemo 20. jula, a Svjetsko počinje 22.", kaže Perović, uz isticanje da je atmosfera u reprezentaciji dobra i nadanje da će biti pošteđeni bolesti i povreda i maksimalno spremni dočekati Svjetsko prvenstvo.

U takmičenju po grupama na SP naša reprezentacija igraće sa Španijom, Grčkom i Novim Zelandom.

"Svakako ćemo tražiti što bolju formu i kroz te utakmice i pokušaćemo da osvojimo prvo mjesto u grupi. To bi u teoriji trebalo da nam omogući neko bolje razigravanje, tj. lakšeg protivnika, ali to je relativno jer idemo na grupu u kojoj su Srbija i Mađarska, tako da je veliko pitanje šta je tu lakši protivnik. U svakom slučaju radimo sada maksimalno jako, pripreme teku odlično i mislim da ćemo se dobro spremiti za Svjetsko prvenstvo, gdje ćemo opet iz utakmice u utakmicu nastojati da podižemo formu i da poboljšavamo našu igru", kazao je kapiten reprezentacije Nikola Janović.

Bonus video: