NOVI STATUT VPSCG

Porobić i zvanično predsjednik Stručnog savjeta

Bivši selektor crnogorskih vaterpolista je još od marta čekao da se sazove Skupština i usvoji novi Statut po kojem bi mogao da se formira Stručni savjet
2 komentar(a)
Porobić, Foto: Savo Prelević
Porobić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.06.2013. 19:28h

Od večeras dileme više nema – nakon što je Skupština Vaterpolo i plivačkog saveza (VPSCG) usvojila novi Statut postalo je jasno da Petar Porobić nesmetano može da se vrati u crnogorski vaterpolo i preuzme funkciju predsjednika Stručnog savjeta.

Bivši selektor crnogorskih vaterpolista je još od marta čekao da se sazove Skupština i usvoji novi Statut po kojem bi mogao da se formira Stručni savjet.

Porobić se tako nakon skoro dvije godine vraća u naš vaterpolo, pošto je u avgustu 2011. smijenjen s mjesta selektora nakon lošeg plasmana na Svjetskom prvenstvu u Šangaju.

On će imati zadatak da nadgleda rad selektora svih kategorija. Takođe, od večeras je zvanično selektor mlađih kategorija Mirko Vičević...

Na sjednici u Igalu je izglasano povjerenje predsjedniku Saveza Srđanu Kovačeviću, kao i potpredsjedniku Aleksandru Tičiću, a verifikovan je i Upravni odbor koji je predložio prvi čovjek VPSCG.

Njega, uz Kovačevića i Tičića, čine Slobodan Tanasijević, Ruždija Tuzović, Pavle Radulović, Dejan Bajić i Predrag Stamatović.

Usvojena je izmjena registracionog pravilnika, pa je sada obaveza svakog igrača iz mlađih kategorija da potpiše predugovor sa matičnim klubom.

Funkciju predsjednika Skupštine VPSCG će, kao i do sada, obavljati Đuro Marić.

U novom Statutu nema pozicije generalnog sekretara koju je do sada obavljao Dejan Adžić.