Perović: Ekipa je nagrađena medaljom

"Ova medalja je na neki način nagrada za sve što su uradili. Osim meča sa Japanom, gdje smo se stvarno obrukali i to više ne smije da se dešava, svaku utakmicu smo odigrali dobro, posebno protiv najjačih Mađarske i Srbije"
0 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Aniko Kovač
Ranko Perović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 16.06.2013. 14:10h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Čeljabinsk - Selektor Ranko Perović je čestitao ekipi na sjajnoj sezoni u Svjetskoj ligi. Bronza je stigla poslije velike pobjede nad Amerikom nakon peteraca, ali tako je možda i slađe.

Jer, Crnoj Gori je bilo suđeno, s obzirom na to da je u kombinovanom sastavu, da prolazi kroz pakao u svim utakmicama.

"Momci su tokom cijele godine naporno radili, davali maksimum i kad niko nije vjerovao da ovaj tim može da napravi dobar rezultat. Ova medalja je na neki način nagrada za sve što su uradili. Osim meča sa Japanom, gdje smo se stvarno obrukali i to više ne smije da se dešava, svaku utakmicu smo odigrali dobro, posebno protiv najjačih Mađarske i Srbije. Reagovali smo, u svim mečevima smo igrali uglavnom dobro i ovo je mnogo dobar rezultat za ovu podmlađenu i kombinovanu ekipu", rekao je Perović.

Šta je presudilo u ovom meču?

"Na 8:5 za SAD smo imali tajm-aut i rekao sam igračima da je kraj, da gube utakmicu i da moramo da počnemo da igramo mnogo jače, agresivnije, da nema šta da se čeka ako želimo da okrenemo stvari. Previše smo se istrošili protiv Rusije i Srbije, bili smo umorni, to se vidjelo. A, onda se pojavila i nervoza i bilo je zaista teško. Tako da je presudila reakcija, uprkos svemu smo igrali srcem i tako mora da bude uvijek. Samo ovakvim pristupom se osvajaju medalje", dodao je Perović.

Bonus video: