SVJETSKA LIGA

Šćepanović: Imamo snage da pobijedimo Amerikance

"Samo se nadam pravom pristupu i znam da ova ekipa, koliko god bila mlada, ima snagu da pobijedi Amerikance, jasan je Šćepanović
6 komentar(a)
Miloš Šćepanović, Foto: Nebojša Mandić
Miloš Šćepanović, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 21.02.2019. 06:50h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Čeljabinsk - Golman vaterpolo reprezentacije Miloš Šćepanović je komandovao odbranom, ali u seriji peteraca nije mogao da izađe na kraj sa Mađarima.

“Igrali smo dobro, čestitam momcima na želji i borbenosti. Ovo je najjači tim Mađarske, koji će igrati i na Svjetskom prvenstvu, tako da nema razloga da budemo nezadovoljni. Tačno je da smo bili blizu pobjede, ali nam je nekako skliznula iz ruku”, rekao je Šćepanović.

Utisak je da je falilo snage u posljednjih nekoliko minuta?

“Vidjelo se koliko nam nedostaje drugi centar. Jedan je malo, svi moraju mnogo da plivaju da bi stvorili napad, a to nije lako, igra se uz veliki rizik. Takođe, dosta igrača nikada nije igralo na ovakvom nivou, ni protiv ovakvog rivala”.

Problem motivacije ovog puta nije postojao?

“Protiv Japana nismo bili motivisani, protiv Mađara morate da budete, jer uvijek u podsvijesti imate i to da možete od njih izgubiti većom razlikom. Moramo da analiziramo zašto se dešavaju takve stvari, jer rival ne može da se bira. Sa Japanom smo mogli da odigramo loše i opet bismo taj meč dobili glatko, ali samo da je pristup bio pravi”, kazao je Šćepanović i osvrnuo se na utakmicu sa SAD:

“Red je na Ameriku, koja je dobra ekipa, ali je kvalitetom mnogo slabija od Mađara. Samo se nadam pravom pristupu i znam da ova ekipa, koliko god bila mlada, ima snagu da pobijedi Amerikance, jasan je Šćepanović.

Preporučujemo za Vas