Perović: Ovakvom igrom možemo protiv svakog

"Sa ovakvom igrom, kada smo agresivni, željni igre i nadmudrivanja, možemo da igramo protiv bilo koga", rekao je Perović
7 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Waterpolo2013.ru
Ranko Perović, Foto: Waterpolo2013.ru
Ažurirano: 12.06.2013. 15:03h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Čeljabinsk - Selektor crnogorskih vaterpolista Ranko Perović je bio zadovoljan poslije meča sa Mađarskom, uprkos porazu nakon peteraca.

"Apsolutno je pristup utakmici bio mnogo drugačiji nego protiv Japana. Ovakvom igrom, kada smo agresivni, željni igre i nadmudrivanja, možemo da igramo protiv bilo koga. Imali smo vođstvo od prvog trenutka protiv mnogo jače Mađarske, koja je igrala gotovo kompletna, ali nije bilo lako zadržati isti nivo. Igrali smo neriješeno, penali su uvijek lutrija. Falilo nam je sreće, mogli smo da dobijemo ovu utakmicu, ali nisam nezadovoljan", rekao je selektor Ranko Perović.

Crna Gora je odmah povela sa 3:0 (Draško Brguljan, Dragan Drašković i Luka Sekulić), Miloš Šćepanovič je dobro otvorio meč, pa je postalo jasno da "ajkule" imaju veliku šansu. Kasnije je bilo i 5:1 i 6:2...

"Stigao nas je umor, pravili smo i neke početničke greške i bili isključivani. Sve to je uzrokovalo da prokockamo trijumf. Čak mogu da kažem da je za ovu našu izmijenjenu ekipu ovo izuzetan rezultat", dodao je Perović.

Sjutra je duel sa SAD (11.45). U slučaju pobjede, Crna Gora će sigurno izbjeći Srbiju u četvrtfinalu.

"Nismo ovdje došli zbog rezultata, ali sigurno da nas interesuje da pobjeđujemo. Očekujem da protiv SAD odigramo kao sa Mađarima, agresivnom igrom se nametnemo i dođemo u situaciju da slavimo. Kada damo maksimum nema te ekipe kojoj ne možemo da pariramo, ali zato mogu svi da nas pobijede kada je pristup pogrešan. Vjerujem da je Japan bio dovoljna opomena i sramota i da se neće ponoviti - istakao je Perović.

Bonus video: