Brguljan: Prvo prepotentni, potom kukavice

"Peterci su lutrija, ali nema veze. I da smo pobijedili, utisak bi bio isti, igrali smo katastrofalno", kaže Brguljan
147 pregleda 8 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Aniko Kovač
Draško Brguljan, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 12.06.2013. 07:28h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Čeljabinsk - Draško Brguljan, jedan od iskusnijih, nije birao riječi da iskaže bijes zbog poraza od Japana, na startu Svjetske lige.

"Odmah bih skratio - potcijenili smo ih i mogu da kažem da smo igrali kao kukavice. Cijela ekipa, počev od mene, preko svih ostalih. Nismo ni zaslužili da pobijedimo, jer smo i vodili, a onda nismo mogli da sačuvamo tri gola viška. Ušli smo prepotentno u meč, potom smo ispali kukavice i samo zato smo izgubili. Peterci su lutrija, ali nema veze. I da smo pobijedili, utisak bi bio isti, igrali smo katastrofalno", kaže Brguljan.

Pristup meču je napravio razliku?

"Mislili smo da ćemo da ih zgazimo. S druge strane, oni su stvarno pokazali da igraju lijep vaterpolo, ali daleko od toga da su naš nivo. Drago mi je što nam se ovo desilo na startu ljeta, jer ovakvih utakmica ćemo imati mnogo u narednom periodu. Sada valjda znamo da nismo ni najbolji ni najljepši, da se vaterpolo igra i u drugim zemljama i sve može da vas snađe ako potcijenite protivnika", dodao je Brguljan.

Kako danas protiv Mađarske (11.45 časova)?

"Prije svega, hrabrije. Pristup je ključan. Moramo da uđemo spremni da „grizemo“ da bismo pobijedili. Ako bude kao protiv Japana, izgubićemo 10 razlike", jasan je Brguljan.