Perović: Promašili smo utakmicu

"Promašili smo sve, nema opravdanja. Ovo je veliki nespjeh koji nije smio da nam se dogodi", počeo je Perović
9 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2013. 14:04h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Selektor Crne Gore Ranko Perović je bio zatečen nakon poraza od Japana. Ne porazom i lošim rezultatskim startom, već pristupom koji je bio ispod svih očekivanja.

"Promašili smo sve, nema opravdanja. Promašili smo utakmicu, ušli u nju sigurni da ćemo da dobijemo, pristupili smo kako ne bi trebalo i dozvolili Japancima da igraju. Šta da se kaže. Ovo je veliki nespjeh koji nije smio da nam se dogodi", počeo je Perović.

Razliku u kvalitetu Japanci su nadomjestili ratničkom igrom.

"Oni nisu odustajali, a mi smo se samo uozbiljili kod 1:5, napravili seriju od 7:0 i opet stali. Bili smo mlaki, a ja snosim odgovornost i krivicu što nisam uozbiljio igrače. Nisam ih probudio, niti sam uspio da im objasnim da Japan može da odigra ozbiljno ako mu dozvolimo. A mi? Sa ovakvom igrom ne možemo da pobijedimo nikog, baš nikog", tvrdi Perović i dodaje:

"Opet kažem, oni su igrali maksimalno, mi nismo. Mislili samo da će rezultat sam doći, a to ne može tako. Čak ni protiv Japana".

Šta očekivati u daljem takmičenju?

"Ovaj rezultat sam po sebi ne mora da znači ništa, tek je start, ali nije lako poslije njega. Nismo ni došli ovdje sa ciljem da ostvarimo rezultat, ali jesmo da igramo i da se nadigravamo. Na ovakve nespjehe nismo računali. Očekujem, ako ništa drugo, da protiv Mađarske odigramo dobro. Da se probudimo i izginemo za rezultat".

Ekipa očigledno bolje igra kada je autsajder?

"Protiv Hrvatske smo bili autsajderi i pobijedili smo jer smo željeli trijumf više od njih. Danas to nije bio slučaj, dogodilo nam se ono što je neminovno kada se opustite. Protivnik vas spusti na zemlju", istakao je Perović.

Bonus video: