Olimpijske nade u Herceg Novom

Najavljeno je da će učestvovati mladi vaterpolisti iz generacije 1998/99 i 1999/2000 iz crnogorskih i hrvatskih vaterpolo klubova Jadrana, Primorca, Katara, Budve i Juga
90 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Beta/AP
Vaterpolo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.06.2013. 19:48h

Prekogranični vaterpolo Kamp sa 140 učesnika iz Crne Gore i Hrvatske biće održan od 13. do 17. juna, saopštili su organizatori.

Najavljeno je da će učestvovati mladi vaterpolisti iz generacije 1998/99 i 1999/2000 iz crnogorskih i hrvatskih vaterpolo klubova Jadrana, Primorca, Katara, Budve i Juga.

Kamp će biti realizovan u okviru projekta Olimpijske nade, koji finansira Evropska unija kroz IPA programe prekogranične saradnje Republike Hrvatske i Crne Gore.

"Vaterpolo Kamp ima za cilj da okupi najbolje mlade sportiste iz prekograničnog područja i da im u okviru petodnevnog druženja pruži priliku da unaprijede svoja znanje i vještine u vaterpolu kroz rad sa uspješnim trenerima, reprezentativcima i selektorima", piše u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

Na Kampu će pored olimpijskih nada učestvovati i članovi nacionalnih reprezentacija Crne Gore i Hrvatske koji će nastojati da prenesu dio ličnog iskustva i znanja u vaterpolu na mlađe kategorije.

Treninzi će biti održani svakog dana na bazenu Jadran u gradskoj luci na Škveru.

U okviru Kampa biće održan i Evropski dan (15. jun), na kojem će govoriti predstavnici domaćih institucija i organizacija civilnog društva na temu Evropske unije, mladih i sporta.

Bonus video: