Jug i Crvena zvezda u finalu

Dubrovčani su vodili tokom većeg dijela meča, "crno-bijeli" su uspjeli da izjednače dva puta (1:1, 6:6), ali dalje od toga nisu mogli
72 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Ivović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.05.2013. 16:43h

Vaterpolisti Juga, za koji igraju Aleksandar Ivović i Nikola Janović, prvi su finalisti završnog turnira Evrolige, koji se igra u Beogradu.

Ekipa Veselina Đuha je bila bolja od Partizana 8:7 (2:1, 2:1, 2:3, 2:2), pa je došla u priliku da se bori za četvrtu evropsku krunu.

Dubrovčani su vodili tokom većeg dijela meča, "crno-bijeli" su uspjeli da izjednače dva puta (1:1, 6:6), ali dalje od toga nisu mogli.

Za Jug dva su po dva gola postigli Miho Bošković i Nikola Janović, a po jedan Andro Bušlje, Nikša Dobud, Pavo Marković i Aleksandar Ivović.

Golove za Partizan dali su Dušan Mandić dva, a po jedan Miloš Ćuk, Ivan Rackov, Nikola Dedović, Stefan Mitrović i Nemanja Vico.

Rival hrvatskom šampionu u borbi za titulu biće Crvena zvezda.

Novi prvak Srbije je bio bolji od Barselonete 9:5 (2:2, 2:0, 3:3, 2:0)

Najzaslužniji za veliku pobjedu Zvezde bili su golman Denis Šefik sa 11 odbrana i Strahinja Rašović, strijelac tri gola.

Po dva su dali Duško Pijetlović i Andrija Prlainović, dok su mrežu Barselonete zatresli još Sava Ranđelović i Boris Vapenski.

Kod poraženih u strijelce su se upisali Josip Vrlić i Mark Mingel po dva puta i Ruben De Lera jednom.

Bonus video: