Ivović: Od nas se očekuje makar polufinale, vjerujem da možemo do medalje

Mislim da uz malo sreće, uz dobru hemiju koju imamo, možemo do dobrog rezultata. Ne mislimo da smo nekog uplašili rezultatima ovog ljeta", rekao je Aleksandar Ivović
68 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Reuters
Aleksandar Ivović, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2018. 14:41h

Crnogorski vaterpolisti za tačno sedam dana startuju na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Prva dva protivnika na EP (Francuska, pa Malta) trebalo bi samo da budu uvertira u derbi sa Španijom, koji će sigurno odlučivati o prvom mjestu u grupi B.

"Ajkule" su osvajanjem Svjetske lige, ali i bronzom na Mediteranskim igrama, najavili ozbiljne ambicije i na Evropskom prvenstvu, iako će u glavnom gradu Katalonije biti sve drugačije i teže...

"Svako od nas očekuje da možemo da dođemo do polufinala, a imamo razloga da vjerujemo u medalju. Srbija i Hrvatska se izdvajaju po kvalitetu, Italija je ispod njih, a ostale selekcije su ujednačene. Mislim da uz malo sreće, uz dobru hemiju koju imamo, možemo do dobrog rezultata. Ne mislimo da smo nekog uplašili rezultatima ovog ljeta", rekao je Aleksandar Ivović i dodao:

"Pokazali smo sebi da smo ekipa koja može da uradi nešto veliko. Zbog mladih igrača su bitne medalje, jer su oni počeli da grade pobjednički mentalitet. Na posljednja dva takmičenja iznijeli su veliki teret i prijatno sam iznenađen njihovom igrom, jer im je to bio prvi izazov u kapici reprezentacije. Mislim da svaki sportista kada se sprema za veliko takmičenje mora sebi da postavi neke ciljeve. Teško je trenirati ako mislite da ne možete na prvenstvu ništa da uradite", istakao je jedan od najboljih bekova na svijetu.

Crna Gora s pravom ima čemu da se nada u Barseloni.

"Djelujemo dobro, ovo je spoj mladosti i iskustva. Očekivala se i veća smjena generacija poslije 10 godina. U Crnoj Gori nemamo bazu kao neke zemlje koje su većih gabarita od nas. Tu su neki momci koji će u budućnosti biti nosioci ove reprezentacije. Odradili smo već dosta, ekipa je fizički spremna, ostalo je nekoliko dana da odradimo neke taktičke stvari. Trebali smo ovdje da igramo sparing utakmice sa Rumunima, ali nisu mogli da dođu. Nadam se i da ćemo bez tih utakmica biti na visokom nivou", kaže Ivović iza kojeg je naporna sezona u Pro Reku.

"Završni turnir Evrolige je okončan tri dana prije početka priprema sa reprezentacijom. Nije bilo puno vremena za odmor, ali smo uzeli zlato u Svjetskoj ligi i umor je lakše pao.

MIŠIĆ: SA IVOVIĆEM I MLAĐANOM SMO MNOGO JAČI

Saša Mišić je u pomenutoj Svjetskoj ligi odigrao na ozbiljnom nivou. Bio je i MVP finalne utakmice protiv Mađarske.

"Imamo najveća očekivanja, cilj je medalja. Već smo osvojili dva odličja, u Svjetskoj ligi i na Mediteranskim igrama, što nam donosi samopouzdanje pred glavno takmičenje. Svjesni smo da će biti jako teško, ali i da dobro radimo. Vjerujem da ćemo biti spremni kada počne prvenstvo u Barseloni, kako mentalno tako i fizički, kao i da će to biti dovoljno za jedno od odličja.

Crna Gora će u Podgorici trenirati do srijede.

"Prošlog ljeta smo igrali bez Ivovića i Mlađana Janovića. Suvišno je govoriti koliko nam znače ta dva igrača, to su istinske vođe i glavni igrači ekipe. Nadam se da ćemo i mi ostali uspjeti da ih podržimo, kako bi se zajedno popeli na podijum. Nismo glavni kandidati za veliki rezultat. Srbija i Hrvatska su uvijek ispred ostalih. Tu je i domaćin Španija, kao i Italija i Grčka. Odgovara nam uloga favorita iz sjenke, a sigurno će veći pritisak biti na Srbiju i Hrvatsku. Osjećam da ćemo tamo biti pravi", navodi Mišić.

Bonus video: