VATERPOLISTI U NOVOM

Šćepanović: Imamo ambicije i u Rusiji

"Treniramo sa Kanađanima do 5. juna, a potom će nam se na treninzima pridružiti reprezentacija Kazahstana", rekao je Miloš Šćepanović
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2019. 12:13h

Crnogorska vaterpolo reprezentacija je prije dva dana nastavila pripreme u Herceg Novom za obaveze koje je očekuju ovog ljeta – Svjetsku ligu u Rusiji i Svjetsko prvenstvo u Barseloni.

Izabranici Ranka Perovića su sa treninzima počeli na novom otvorenom bazenu na hercegnovskom Škveru gdje sparinguju sa vaterpolistima Kanade.

"Treniramo sa Kanađanima do 5. juna, a potom će nam se na treninzima pridružiti reprezentacija Kazahstana. Već sada smo počeli sa dobrim radom, a u sljedećih nekoliko dana kada završe sa obavezama na fajnl-foru Evrolige pridružiće nam se i Aleksandar Ivović, Nikola Janović, Predrag Jokić i Uroš Čučković", rekao je Miloš Šćepanović, koji je uz Zdravka Radića i mlađe kolege golmane, Dejana Lazovića, Uglješe Brguljana, Aleksandra Kralja i Borisa Krivokapića trenirao pod budnim okom pomoćnog trenera naše reprezentacije, Vida Lompara.

"Ne znam u kojem sastavu ćemo nastupiti na završnici Svjetske lige, ali smatram da je to značajno takmičenje i treba mu prići maksimalno ozbiljno, jer smo ipak u kvalifikacijama odigrali odlično, izbacili olimpijskog pobjednika, tako da bi bilo šteta ne ići sada do kraja maksimalno ozbiljno", kazao je Šćepanović.

On ističe da je ipak osnovni cilj ovoga ljeta što bolji plasman i rezultat na Svjetskom prvenstvu.

"Od naše reprezentacije se uvijek očekuju vrhunski rezultati i uspjesi. Ipak smo mi uvijek u grupi favorita na svakom većem takmičenju tako da se ta uloga mora opravdati i moramo se, osim dobre pripreme, uvijek maksimalno zalagati na svim takmičenjima", konstatovao je Šćepanović.

Osim pomenutih vaterpolista koji imaju obaveze u svojim klubovima, na početku priprema nema ni Mlađana Janovića, asa italijanske Savone koji ima lakšu povredu ramena.

Galerija

Preporučujemo za Vas