Šampioni Janović i Ivović

Ovo je peta titula zaredom, Jugu 11. od kada je prvenstvo Hrvatske nezavisno, 33. ukupno, ali i 51. trofej u klupskoj istoriji
103 pregleda 0 komentar(a)
Jug, Foto: Vesko Belojević
Jug, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.05.2013. 20:13h

Jug nije dozvolio iznenađenje u četvrtoj utakmici finalne serije prvenstva Hrvatske, pa je titula kao po navici ostala u Gružu.

Dubrovčani su savladali Primorje sa 9:7 i sa 3:1 u seriji obezbijedili 5. epitet najboljeg zaredom. I ne samo to - ovo je Jugu 11. titula od kada je prvenstvo Hrvatske nezavisno, 33. ukupno, ali i 51. trofej u klupskoj istoriji.

Primorje će, s druge strane, morati da sačeka makar još godinu da skine Jug s trona, a već ionako čeka previše - Riječani su posljednji put prvaci države bili prije 75 godina!

Jug je večeras silovito otvorio utakmicu, na poluvremenu je imao tri gola prednosti (5:2), a početkom nastavka i plus četiri (6:2).

Izgledalo je tada da je sve riješeno, ali je Primorje imalo snage da unese neizvjesnost - gost je serijom 4:0 sedam minuta prije kraja meča stigao na 6:6, bilo je potom i 7:7, ali su Maro Joković i Nikola Janović iz peterca, kao i sjajni mladi golman Marko Bijač otklonili sve dileme.

Janović se dva puta upisao u listu strijelaca, kao i Damir Bušlje, Joković i Miho Bošković, dok je Aleksandar Ivović pogodio jednom.

Za Primorje je tri pogotka postigao Sandro Sukno, dva Deneš Varga, a po jedan Danijel Varga i Petar Muslim.

Bonus video: