Novljani sanjaju fajnl-for

Sada je na redu Primorje, sastav koji je u dosadašnjem dijelu takmičenja u Evroligi pokazao da ambicije da se plasira među četiri najbolja tima nisu bez pokrića, naprotiv...
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.03.2012. 11:25h

Jadran i dalje sanja u Evroligi, a dueli sa Primorjem, jednim od favorita u ovom takmičenju daće odgovor na pitanje da li Novljani imaju snage da se plasiraju na fajnl-for.

Tim sa Škvera je najprijatnije iznenađenje ove sezone u elitnom takmičenju, iako je na početku sezone kao veliki uspjeh označeno samo učešće u ligaškom dijelu najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

Međutim, ekipa sa Škvera je prevazišla sva predviđanja i napravila ogroman uspjeh izborivši plasman u četvrfinale Evrolige.

Sada je na redu Primorje, sastav koji je u dosadašnjem dijelu takmičenja u Evroligi pokazao da ambicije da se plasira među četiri najbolja tima nisu bez pokrića, naprotiv...

"Ovaj duel sa Primorjem nam je možda i najbitnija utakmica ove sezone, s obzirom na to kako su nam išli rezultati ove godine i zato smo se maksimalno i pripremili. Protiv sebe imamo, po imenima, možda jednu od najjačih ekipa u Evropi, međutim, i u prethodnim utakmicama smo pokazali da možemo da im se suprotstavimo", rekao je Riječanin u ekipi Jadrana Danijel Premuš.

Hrvatski centar i njegovi saigrači su se ove godine već sastajali sa Primorjem, a posljednji put je to bilo u Herceg Novom prije mjesec kada su Riječani slavili sa 10:9, ali je Jadran do samoga kraja imao mogućnosti da uzme bodove. Taj duel u Igalu je označio i kraj snovima Jadrana da mogu da se plasiraju na fajnl-for Jadranske lige.

"Ukoliko želimo da napravimo pozitivan rezultat, moraćemo mnogo da vodimo računa o tome da ne dozvolimo pad koncentracije ni u jednom momentu, kao što smo to dozvolili na prethodnim mečevima sa Primorjem. Ako budemo igrali maksimalno skoncentrisano i držali se dogovora, mislim da nismo bez šansi. U svakom slučaju, daćemo sve od sebe da se iz Rijeke vratimo sa razultatom koji bi nam omogućio optimistično razmišljanje prije revanša na našem bazenu", zaključio je Premuš.

Radić: Priželjkivali smo Jadran

Primorje je priželjkivalo upravo Jadran u četvrtfinalu Evrolige, otkrio je Zdravko Radić, crnogorski reprezentativac i od ove sezone golman riječkog tima.

"S obzirom na to da nismo mogli da se sastanemo sa Budvom, jer smo bili u istoj grupi, svi u klubu su željeli da nam protivnik bude Jadran. To ne znači da očekujemo da nam bude lako, ali vjerujem da će naš kvalitet da presudi", rekao je Radić za „Vijesti”.

Radić valjda najbolje od svih u Rijeci poznaje Jadran, jer je godinama bio član Primorca. Zato i ističe da prvi meč na Kantridi može da bude presudan.

"Znamo kakav je Jadran kod kuće, koliko je teško igrati u Igalu. Pokušaćemo da sve riješimo na svom bazenu, da mirnije dočekamo revanš. Ako budemo morali da se vadimo u gostima, biće jako teško - kazao je Radić. Primorje nema pritisak, iako svi očekuju da se izbori plasman na fajnl-for. - Imamo ambicije, one su jasne ako se zna naš kvalitet, ali nemamo pritisak čelnika kluba. Samo se traži da uvijek budemo motivisani i da dajemo sve od sebe", istakao je Radić.

Parovi

Mladost - Seged 17.45

Jug - Vašaš 18.40

Budva - Pro Reko 19.00

Primorje - Jadran 20.15

Bonus video: