Budva protiv Reka: Zna se ko je apsolutni favorit

Italijanski gigant je apsolutni favorit, to je jasno i Budvanima koji imaju želju da što više namuče protivnika i da mu donekle otežaju put do finalnog turnira...
0 komentar(a)
Pejaković, Foto: Boris Pejović
Pejaković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.03.2012. 10:48h

Sreća nije bila saveznik vaterpolista Budve u žrijebu za četvrtfinale, pa će crnogorski šampion umjesto da juriša svim silama ka fajnl-foru, vjerovatno da bude samo posmatrač protiv Pro Reka.

Italijanski gigant je apsolutni favorit, to je jasno i Budvanima koji imaju želju samo da što više namuče protivnika i da mu donekle otežaju put do finalnog turnira koji je, čini se, neizbježan.

Problem Budve je što ni u ovom meču neće biti kompletna - u sastavu neće biti najiskusnijeg Petra Trbojevića zbog prehlade.

"Najgore od svega je što opet nismo kompletni, po ko zna koji put ove sezone. To nam stvara probleme, ali šta je tu je, moramo da odradimo ovaj meč najbolje što možemo. To nam je obaveza, a o protivniku je suvišno trošiti riječi. Jasno je da je Pro Reko veliki favorit, to nije samo slučaj kada igra protiv Budve", rekao je trener Budve Drago Pejaković.

Zbog svega navedenog, pitanje je koliko može Budva večeras protiv tima koji je posljednjih godina favorit na kojem god bazenu da igra u Evropi.

"U svakom slučaju, ne predajemo se, vjerujem u ove momke, ali pitanje je koji rezultat može da se okarakteriše kao pozitivan protiv Reka koji ima revanš na svom bazenu. Ne očekujemo mnogo od ovog dvomeča, iako, naravno, Budvi ne fali motiva. Bio bih zadovoljan da moji igrači daju i posljednji atom snage da se nadigravaju sa Italijanima. Spremni smo da im se suprotstavimo od samog starta meča", kazao je Pejaković.

Crnogorski reprezentativci Aleksandar Ivović i Boris Zloković, te asovi poput Andrije Prlainovića, Duška Pijetlovića, Filipa Filipovića, Stefana Tempestija, Sandra Sukna, Norberta Madaraša... Samo su neka od imena koje Reko ima u svom sastavu.

"Ko može da prijeti takvom Pro Reku? Timu koji ima toliko zvijezda, na svakoj poziciji makar po dva igrača svjetske klase, koji su nosioci igre u reprezentaciji. Jasno je da nismo imali sreće u žrijebu pred četvrtfinale, izvukli smo najtežeg protivnika, ali makar će i mlađi igrači Budve da vide kako je kada se igra protiv najboljeg tima na planeti. Iz dvije utakmice sa Rekom može da se izvuče mnogo toga pozitivnog", istakao je Pejaković.

Primorac protiv Medvešćaka

Primorac gostovanjem u Zagrebu završava ovogodišnji nastup u Jadranskoj ligi.

Kotorani večeras gostuju Medvešćaku (20.45) i žele da trijumfom završe takmičenje u kojem su se ove sezone radovali pet puta.

Primorac i Medvešćak pred posljednje kolo imaju isti broj bodova (po 16).

Večeras igraju još Kopar i Jadran iz Splita, dok će Budva i Šibenik da se sastanu u petak.

Bonus video: