Projektom obuhvaćeno više od 350 djece

Cijeli projekat je namijenjen najmlađim kategorijama klubova sa obje strane granice i obuhvatiće rad sa preko 350 djece i mladih uzrasta od 10 do 15 godina
0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Reuters, Reuters
Vaterpolo, Foto: Reuters, Reuters
Ažurirano: 14.05.2013. 20:42h

Projekat ‘’Sport za djecu i mlade: Jačanje razvoja i saradnje u prekograničnom području - 'OLIMPIJSKE NADE',' zajednički realizuju bokeljski vaterpolo klubovi Jadran, Primorac i Kataro sa vaterpolo klubom Jug iz Dubrovnika i Dubrovačka razvojna agencija DURA, a u okviru programa prekogranične saradnje između Crne Gore i Hrvatske.

Projekat će trajati 12 mjeseci, a ukupna vrijednost iznosi 143.547,50 eura. Budući da svi crnogorski vaterpolo klubovi rade u izuzetno teškim uslovima i da obezbjeđivanje sredstava za realizaciju najosnovnijih aktivnosti predstavlja ozbiljan problem svima, PVK Jadran je inicirao valorizaciju dugogodišnje sportske saradnje sa susjednim VK Jugom iz Dubrovnika u kontekstu jačanja vaterpola u prekograničnom području, rečeno je na današnjoj konferenciji na kojoj je zvanično na otvorenom bazenu na Škveru i predstavljen projekat.

Cijeli projekat je namijenjen najmlađim kategorijama klubova sa obje strane granice i obuhvatiće rad sa preko 350 djece i mladih uzrasta od 10 do 15 godina.

Ovim projektom obezbijeđena su sredstva za organizaciju turnira ''Olimpijske nade 2013/2014'' na kojem učestvuju svi crnogorski vaterpolo klubovi i Jug iz Dubrovnika.

U okviru projekta će se od 13. do 17. juna ove godine u Herceg Novom realizovati i prvi vaterpolo kamp za djecu i mlade koji će okupiti preko 125 učesnika iz Jadrana, Primorca, Katara, Budve i Juga.

Bonus video: