Jadran dočekuje Pro Reko: Test za četvrtfinale

"Zna se da je Pro Reko sastavljen od najboljih pojedinaca na svijetu, to će u stvari biti najjači mogući trening za našu predstojeću utakmicu", istakao je bek Jadrana Marin Beltrame.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2012. 10:46h

U posljednjoj ovosezonskoj utakmici u Jadranskoj ligi, Jadran na svom bazenu (19 časova) dočekuje najjaču ekipu na svijetu, italijanski Pro Reko.

Ekipa sa Škvera u meč ulazi bez ikakvog imperativa, ne samo zato što je apsurdno očekivati da bilo ko na svijetu trenutno može uzeti bodove Đenovljanima, već i zbog toga što su Novljani već van igre za osvajanje jednog od prva četiri mjesta koja vode na završnicu regionalnog takmičenja.

"Ovo nam je posljednja utakmica u Jadranskoj ligi i ništa rezultatski ne donosi. Mi smo u svakom slučaju peti i na fajnl-for ne možemo da idemo, bez obzira na rezultat. Zna se da je Pro Reko sastavljen od najboljih pojedinaca na svijetu, to će u stvari biti najjači mogući trening za našu predstojeću utakmicu", istakao je bek Jadrana Marin Beltrame.

Riječanin u redovima ekipe sa Škvera je, dakle, glavom već u svom rodnom gradu, ali zato što je sljedeća utakmica Novljana upravo u Rijeci, gdje za četiri dana Jadran protiv Primorja igra prvu utakmicu četvrtfinala Evrolige.

"Praktično svi smo mislima već u Rijeci, ali to ne znači da i protiv Pro Reka nećemo dati svoj maksimum, jer je najbolja ekipa na svijetu uvijek dodatna inspiracija. Moramo da igramo jako i zbog činjenice da ne smijemo da se osramotimo i izgubimo sa nekom nepristojnom razlikom. Najvažnije je, ipak, da se što bolje pripremimo za sljedeći meč", zaključio je Beltrame.

Bonus video: