Perović: Neću mijenjati tim za Svjetsku ligu

"Mladi igrači se konstantno prate, ukoliko neki od njih iskoči kvalitetom, svakako će biti priključen A reprezentaciji u narednom periodu", rekao je Perović
1 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2013. 13:25h

Igrači koji su iznijeli teret kvalifikacija činiće okosnicu tima koji će nastupiti na završnom turniru Svjetske lige u Rusiji, rekao je selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović.

On je najavio da neće biti novih imena u sastavu za završni turnir.

"Niko se nije toliko nametnuo da bi u velikoj mjeri skrenuo pažnju na sebe. Mladi igrači se konstantno prate, ukoliko neki od njih iskoči kvalitetom, svakako će biti priključen A reprezentaciji u narednom periodu", rekao je Perović agenciji MINA.

Perović je najavio da će se crnogorski vaterpolisti okupiti 15. maja na pripremama za završni turnir, koji će biti odigran od 11. do 16. juna u Čeljabinsku.

"Pripreme počinju 15. maja, u tom dijelu će raditi igrači iz domaćih klubova, dok će ostali koji igraju u inostranstvu klupske obaveze završiti do početka juna, kada ćemo konačno biti kompletni", rekao je Perović.

Biće i prijateljskih mečeva.

"U sklopu priprema očekuju nas prijateljski mečevi sa ekipom Partizana, a od 25. maja do 5. juna treniraćemo sa reprezentacijom Kanade. Te utakmice će nam služiti za podizanje forme pred takmičenje", rekao je Perović.

On je kazao da će svi iskusniji igrači dobiti poziv, ali da će se konačan sastav znati tek po završetku priprema.

"Svi iskusniji igrači će biti pozvani, ali ostaje da se vidi u kom sastavu ćemo nastupiti na završnom turniru Svjetske lige. To dosta zavisi od eventuanih problema sa povredama. Imamo jako malo vremena od početka priprema do starta takmičenja i tek tada ćemo odlučiti koja ekipa će nastupiti", dodao je Perović.

On je podsjetio da crnogorske vaterpoliste na ljeto očekuje i Svjetsko prvenstvo od 15. jula do 4. avgusta u Barseloni.

"Nakon završnog turnira Svjetske lige idemo na pripreme u Maribor, potom slijedi turnir u Grčkoj, kao i mini pripreme sa selekcijama Australije i Srbije u Herceg Novom", rekao je Perović.

Perović je, komentarišući činjenicu da će predstojeće SP biti prvo veliko takmičenje bez Vladimira Gojkovića, kazao da će njegovo odsustvo biti veliki hendikep, ali da nema "vremena za plakanje".

"Sigurno je da će se njegovo odsustvo osjetiti u velikoj mjeri. Moramo tražiti adekvatne zamjene, prilagoditi se na nekom drugom načinu igre. Svaka ekipa će imati promjene u sastavu, do promjena dolazi na kraju svakog olimpijskog ciklusa, jer svi traže najbolju ekipu za sljedeće OI", rekao je Perović.

Bonus video: